BL

Komoly bajban a Manchester United

Van Gaal csapatának nem csak a csoportelsősége, a továbbjutása is veszélybe került.

A kedden bemutatott négy csoporttal ellentétben az A, B, C és D jelű kvartettekben viszonylag kevés izgalom várható az utolsó csoportmeccseken. A legnagyobb kérdések egyértelműen a B-csoportban vannak, ahol a Wolfsburg-Manchester-PSV trióból még bármelyik kettő továbbjuthat. Lássuk, kiknek fontos a győzelem két hét múlva és milyen oddson fogadhatunk rájuk.

A-csoport

Minden a papírforma szerint alakult, a Real Madrid már biztos csoportelső, a PSG már biztos csoportmásodik. Az egyetlen kérdés, hogy a Sahtar Donyeck és Malmö közül melyik folytathatja az Európa Ligában. Mivel az ukránok Párizsban, a svédek pedig Madridban vizitálnak, nehéz elképzelni, hogy bármelyikük is pontot szerez az utolsó körben, így az egymás elleni eredmény dönthet a Sahtar javára. A PSG-Sahtar összecsapástól azonban bőséggel várhatunk gólokat, ahogy az ukránok megszórták a Realt, úgy Ibráék ellen is betalálhatnék többször is. Az over 2.5 1.62-t fizet.

  1 X 2
Real Madrid-Malmö 1.10 9.00 21.00
PSG-Sahtar Donyeck 1.40 4.75 7.00
188445

B-csoport

És mint azt írtuk, hatalmas bajban a Manchester United. Ha szerdán legyűrték volna hazai pályán a PSV-t mondjuk 1-0-ra, akkor már matematikailag is továbbjutottak volna az angolok, ám így komoly esély mutatkozik a kiesésükre. Az utolsó fordulóban ugyanis a holland csapat valószínűleg legyőzi hazai pályán a CSZKA Moszkvát, ebben az esetben pedig a Wolfsburg-Manchester United egy olyan ki-ki meccs lesz, ahol Rooney-ék csak győzelemmel jutnának tovább, már iksszel is kiesnének. Hazai pályán ugyan le tudta győzni a német csapatot a United, ám Dieter Hecking fiai is megnyerték a Volkswager Arenában mindkét meccsüket. Egyelőre nehéz elképzelni, hogy az elmúlt hetekben látott United nyerni tud majd a Wolfsburg ellen idegenben, ennek megfelelően a bukmékerek is inkább a németeket favorizálják. Mi inkább az eindhoveni csapat győzelmére fogadunk 1.66-ért, az biztosnak látszik.

  1 X 2
Wolfsburg-Manchester United 2.40 3.30 2.87
PSV-CSZKA Moszkva 1.66 3.75 5.00
188453

C-csoport

Az első és a harmadik hely kiadó még a C-csoportban. Pontazonosság van ugyan az Atlético Madrid és a Benfica között az első helyen ám ha ikszelnek a felek Portugáliában, akkor Jonásék örülhetnek, így minden bizonnyal Simeone fiai győzni mennek az Estadio da Luzba. A Galatasaraynak otthon elég lenne egy pont is az Asztana ellen, hogy legalább az Európa Ligában folytathassák. A hazai mérkőzéseken igen kedvező benyomást tett ránk a kazah gárda és idegenben is csak akkor kaptak ki simán, amikor tartalékoltak a bajnokságra Foxiék. Egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy a Galata kiüti a BL-újoncot.

  1 X 2
Galatasaray-Astana 1.33 5.00 9.00
Benfica-Atlético Madrid 2.75 3.20 2.60
188461

D-csoport

Ugyanaz a helyzet, mint ami a C-csoportban, az első két helynél is csak a sorrend kérdéses, valamint az, hogy a Gladbach vagy a Sevilla mehet-e az EL-be. A csoportelsőségre jelenleg a Juventus a favorit, nekik egy pont kéne Sevillában, ám az andalúzoknak nyerniük kell majd a Zebrák ellen, hiszen lemaradásuk két pont a Gladbachhal szemben. Nehéz megtippelni a két mérkőzést, ha a hagyományokat követjük, akkor a Sevilla valahogy megszerzi a harmadik helyet és valahogy úgyis megnyerni az Európa Ligát.

  1 X 2
Manchester City-Mönchengladbach 1.53 4.33 5.50
Sevilla-Juventus 2.75 3.30 2.50
188469
2015-12-08;42