Darts

A holland zseni sorozatban negyedik versenyét nyerheti

A hétvégén a világbajnokság előtti utolsó főpróbára kerül sor Mineheadben, jön a Players Championship nagydöntője.

Az első fordulóban hat, a második és harmadik körben tíz, míg az elődöntőben és döntőben tizenegy leget kell nyerni a győzelemhez.

A major versenyek között a Players Championship állomásait járják a profik, 2009 óta pedig ennek a versenysorozatnak egy nagydöntőt is rendeznek, melyen az év során legjobban szereplő 32 játékos vehet részt. A torna érdekessége, hogy nincsen kiemelés, vagyis az összegyűjtött pontok alapján rangsorolják a játékosokat, a főtábla pedig úgy alakul ki, hogy az első játszik a 32. ellen, a második a 31. ellen és így tovább. Ennek szépsége, hogy a nagyágyúk akár már az első körben összekerülhetnek. Az eseménynek egyébként immáron negyedik éve az angliai Minehead ad otthont, az összdíjazás pedig 300 ezer angol font, melyből 65 ezret kap meg a bajnok.

Van Gerwen mindenkin átgázol, aki az útjába kerül. - Fotó: pdc.tv

Annak köszönhetően, hogy nincs kiemelés, alaposan felborult a tábla, a felső ágra került a három legnagyobb favorit, vagyis a világelső Michael van Gerwen, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és a címvédő Gary Anderson. Utóbbi két klasszis ráadásul éppen egymás ellen kezd, vagyis egy nagy névtől rögtön a torna elején elbúcsúzunk. Az ő negyedükben találjuk még a világranglista-hetedik James Wade-et és a korábbi döntős Kim Huybrechts-et is, szóval ez tényleg egy halálnegyed. Formák alapján Taylor lehet a befutó, kifejezetten jól játszott az elmúlt két tornán, de tavaly például éppen Anderson ütötte ki, szóval abszolút kiszámíthatatlan mi lesz itt. Van Gerwen egy negyeddel feljebb tanyázik, neki Dave Chisnall és a World Grand Prix címvédője, Robert Thornton jutott a nagy nevekből. Brutálisan jól megy a holland zseninek, sorozatban három major versenyt nyert meg, egyszerűen megállíthatatlannak tűnik, várhatóan ez a sorsolás sem fog gondot okozni számára.

A legjobb darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!

Az alsó ág az jóval hígabb, jó lehetőség ez a kétszeres világbajnok Adrian Lewis-nak, hogy hosszú idő után újra döntőbe jusson egy kiemelt tornán. Tavaly egyébként döntőzött itt Mineheadben, akkor jól ragadta meg a lehetőséget, hogy gyengébb útja volt. Érdemes lesz odafigyelni Peter Wrightra is, aki előző héten hazai pályán fantasztikus játékkal rukkolt elő és egészen a fináléig menetelt. Ott is gyönyörűen játszott "MvG" ellen, de a döntő legben egy-két nyila célt tévesztett, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy ne ő kaparintsa meg a trófeát. De jó formában van és Lewis a legnagyobb név, akivel találkozhat. A másik negyed szintén érdekes, ott Michael Smith profitálhat sokat abból, hogy elkerüli a nagy sztárokat.

Érdekes torna előtt állunk, Van Gerwen ellen nagy bátorság fogadni, viszont így, hogy Taylor, Anderson és Wade is az ő ágán van, ezen a szorzón jobb kihagyni. Inkább az alsó ágról érdemes játékost választanunk, Smith oddsa például kifejezetten csábító. Néhány hete első major elődöntőjét vívta, most akár a döntő is összejöhet neki.

Ki nyeri a tornát? - a    szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.55
Phil Taylor 7.00
Gary Anderson 9.50
Adrian Lewis 10.50
Peter Wright 10.75
Michael Smith 20.00
Raymond van Barneveld 22.00
James Wade 24.00
Ian White 29.00
Dave Chisnall 29.00