Magyar Foci

A klubokkal egyeztetett az MLSZ vezetése és a kapitány

A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése, Bernd Storck szövetségi kapitány, valamint az élvonalbeli klubtulajdonosok, klubvezetők és vezetőedzők tartottak ma megbeszélést a válogatott jövőbeli munkájáról, illetve a hazai versenyrendszert érintő változásokról.

Bernd Storck beszámolt szövetségi kapitányként elvégzett eddigi munkájáról, és ismertette elképzeléseit a jövőt - különös tekintettel az Európa-bajnokságot megelőző válogatott felkészülést - illetően. A szakember megköszönte a kluboknak az eddigi konstruktív együttműködést, kiemelve, hogy a norvégok elleni pótselejtező sikerében kulcsfontosságú szerepet játszott a két mérkőzést megelőző egyhetes összetartás, amelyet a klubok tettek lehetővé a szakmai stáb részére.

A kapitány elmondta, hogy a jövőben is szeretne hasonló összetartásokat szervezni, a klubok pedig támogatásukról biztosították a szakembert. Természetesen a klubok szakmai érdekeit is figyelembe kell venni, különösen a januári alapozás idején. Bernd Storck a válogatottba több labdarúgót adó egyesületek irányítóival a közeljövőben külön is egyeztet majd a válogatott programjainak megszervezéséről. A tavaszi idény programja az Eb-döntő miatt rendkívül feszített lesz.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor a szövetségi kapitány prezentációja után szintén megköszönte a klubok segítségét, amellyel Pintér Attila, Dárdai Pál és Bernd Storck munkáját is segítették. Az NB I-es bajnokságról szólva ismertette, hogy az MLSZ elnökségének december 8-i ülésen napirendre tűzik a versenyszervezés által használt összes szabályzat (fegyelmi-, verseny-, átigazolási-, közvetítői-, regisztráció kártya-, biztonsági-, infrastrukturális szabályzat) felülvizsgálatát, és elfogadják a 2016/17-es felnőtt versenykiírásokat, hogy legyen elég idő a felkészülésre. Az országos utánpótlás-bajnokságok versenykiírásait a januári elnökségi ülésen tárgyalják. Továbbra is cél a fiatal magyar játékosok szerepeltetése, a különböző támogatási pénzeket pedig hangsúlyozottan az utánpótlásképzés színvonalának fejlesztésére kell fordítani.

Forrás: mlsz.hu