NB I

Rangadót játszik a Fradi, jó oddson is fogadhatunk a győzelmükre

Ferencváros-Debrecen és Videoton-MTK rangadók is várnak ránk szombaton.

A 17. fordulóval folytatódnak hétvégén az OTP Bank Liga küzdelmei, ám utána sem kell sokat pihennünk, hiszen az elmaradt 15. játéknapot december 2-án, szerdán pótolják majd, így a kéthónapos téli szünetet megelőzően még négy fordulót is rendeznek a magyar bajnokságban. A 17. forduló mérkőzései közül kiemelkedik a Fradi-Loki rangadó, de a Diósgyőr-Paks és a Videoton-MTK találkozókra is érdemes néhány pillantást vetni.

A 17. forduló oddsai
TippmixPro
  1 X 2
Honvéd-Békéscsaba 1.73 3.50 4.60
Haladás-Újpest 2.35 3.25 2.85
Videoton-MTK 1.90 3.40 3.80
Diósgyőr-Paks 2.75 3.25 2.45
Vasas-Puskás Akadémia 2.35 3.25 2.85
FTC-Debrecen 1.60 3.50 5.80

Feljövőben a Békéscsaba, mélyrepülésben a Honvéd, mégis nagyon egyoldalú a kispestiek szorzója a viharsarki együttes ellen. Marco Rossi gárdája immáron közel két hónapja nyeretlen, a kupából kettős vereséggel estek ki a Kozármisleny ellen, legutóbb pedig fővárosi rangadón kapituláltak az Újpesttel szemben. Az idény eleji remek szériának köszönhetően egyelőre nem kell aggódniuk a híveknek, a Honvéd messze van a kiesőhelyektől, ám ha a Békéscsaba tovább folytatja jó szériáját, akár még bajba is kerülhetnek Youláék. Merthogy a Spisljak-csapat a kupasiker után létfontosságú meccset nyert a Puskás Akadémia ellen, így átadták az utolsó helyet a Vasasnak és már csak egy pontra van a felcsúti csapat. Ősszel nagyon simán, 4-1-re nyertek a fővárosiak Békés megyében, ám most egy jóval szorosabb, izgalmasabb meccsre van kilátás, még úgy is, hogy ezúttal a Bozsik Stadionban játsszák le a 90 percet.

"Király Gábor remek kapus, de gólokat ő sem tud lőni" - foglalta össze Mészöly Géza a Haladás legnagyobb problémáját a Paks elleni vereséget követően. A szombathelyi csapat augusztus 1-je óta nem lőtt két gólt egy meccsen a bajnokságban, ennek ellenére kifejezetten nagy bravúr, hogy ötödik helyen áll a csapat. Mint ahogyan nincs rossz formában az Újpest sem, zsinórban három bajnoki sikerükkel már a felsőházban találjuk Kabát Péteréket, egy esetleges szombathelyi sikerrel pedig helyet is cserélne a két csapat. Látva a két csapat elmúlt néhány, egymás elleni mérkőzését, tippünk egyértelmű: kevés gól!

[2005864] 2015-11-28 15:30:00 Haladás - Újpestx;

Horváth Ferenccel kis túlzással menetel a Videoton, így joggal hihetnénk, hogy az MTK ellen sem lesz problémája a fehérvári csapatnak. Ha a papírformának megfelelően a Ferencváros nyert volna az Illovszky Stadionban, bátran ajánlanánk is a Vidi győzelmét a fővárosiak ellen, ám jött a meglepetés, a vergődő MTK elkapta a Ferencvárost. Ugyanakkor ne felejtsük el, a Fradi hatalmas fölényben játszott az MTK ellen, óriási szerencséje volt László Csaba fiainak, hogy nem lett vereség a vége. Az elmúlt években jól ment Sóstón a Vidinek, utolsó három bajnokijukat megnyerték hazai pályán a piros-kékek. Az 1.90-es odds csábítónak tűnik számunkra.

Amikor megláttuk a DVTK szorzóját, sóhajtottunk egyet, vettünk egy mély levegőt, majd megvakartuk buksinkat. Többször éreztük már, hogy alábecsülik a bukik a Diósgyőrt, ám Bekő Balázs csapata távolról sem szolgált rá a bizalomra, hazai pályán szeptember közepe óta nem nyertek bajnokit. Jelenleg éppen hármas vereségszériában vannak, és látva a debreceni játékukat, nehéz észrevenni biztató jeleket a miskolci csapatnál. A szurkolók egyedül George Griffiths visszatérésének örülhetnek, talán ő majd elhozza a megváltást. Ezzel szemben Pakson minden gyönyörű, süt a nap, kék az ég, jött is zsinórban öt bajnoki siker. A tolnai csapat így a Ferencváros elsőszámú üldözőjévé lépett elő, üde színfoltot jelentve a magyar labdarúgásban. Nagyon nehéz ezzel a meccsel mit kezdeni... A Paks utolsó két idegenbeli meccsét megnyerte, igaz, az ellenfél a két kiesőhelyen tanyázó gárda, a Csaba és a Vasas voltak, előtte alig-alig szereztek pontot otthonuktól távol. Az utolsó öt miskolci bajnokiból hármat is megnyert a Paks, ám a sok érv ellenére sem gondoljuk, hogy esélyesebb Csertői Aurél gárdája Miskolcon, mint a DVTK. 1.49-et kínálnak az 1x-re, mi erre szavazunk.

"Apa, mi az a győzelem? Nem tudom, fiam, mi Vasas/Puskás Akadémia-szurkolók vagyunk" - hangzana az ismert poén, ha trollkodni akarnánk. Tény, ami tény, a Puskás augusztus 22-e, a Vasas szeptember 12-e óta nem nyert bajnoki mérkőzést, így az angyalföldiek az utolsó helyre sodródtak, míg a felcsútiakat csupán egy egység választja el a 11. helyezett Békéscsabától. Pályaválasztóként mindenképpen az angyalföldi gárda az esélyesebb, hiszen idegenben Robert Jarni csapata csupán három pontot szerzett, pontosan annyit, mint a Vasas otthon. Teljesen háromesélyes találkozó, ezt mutatják az oddsok is. Ősszel a Puskás Akadémia hazai pályán 1-0-ra nyerni tudott, ám most nem közel sem biztos, hogy nem osztoznak meg a pontokon a csapatok. Mi 0-0-t vagy 1-1-et sejtünk, 3.25-ös oddsért.

Vasas#hun-vasas
Puskás Akadémia#hun-puskas_akademia

Elszenvedte idénybeli első vereségét a Ferencváros, de aligha azzal kezdték a hetet a IX. kerületben, hogy összeült a válságstáb. A zöld-fehérek előnye így is 12 pont a második helyezett Paks előtt, bajnoki címük egy pillanatig sem forog veszélyben. Hétvégén a zöld-fehérek a dobogóra hajtó DVSC-t fogadják hazai pályán, márpedig ha abból indulunk ki, milyen simán nyertek a fővárosiak a Cívisvárosban, akkor az 1.60-as odds jónak tűnik a hazai sikerre. A Loki egyébként sincs kirobbanó formában, veretlenségüket ugyan régóta őrzik, ám idegenben alig-alig gyűjtögetik a pontokat Kulcsár Tamásék. Mindazonáltal Kondás Elemér lehetőségei bővültek, a Diósgyőr ellen már pályára is léphetett a visszatérő Adamo Coulibaly, így a tar mester jelenleg a bőség zavarával küzd a csatárposztot illetően. A DVSC tavaly egy kései, szerencsés góllal szerzett pontot a Groupama Arénában, ám az elmúlt években nem sokszor nyertek a fővárosban. Kis túlzással csupán az a kérdés, hogy Thomas Doll és a játékosok mennyire akarják jóvá tenni a Csákvár és az MTK elleni fiaskókat, hiszen amennyiben a Fradi teljes erőbedobással játszik majd, a Lokinak az egy pont is bravúr lenne.

2015-11-28;212
184980