Darts

Három tipp a World Series of Darts első fordulójára

  • hatharom.com

Szombaton Glasgow-ban kezdetét veszi a World Series of Darts, amely egy két napos verseny. Fogadás szempontjából ez nem a legszerencsésebb, de azért szokásunkhoz híven a tippek nem maradnak el. Íme az első játéknap tutija, lutrija, illetve legnagyobb értékkel kecsegtető tippje.

Az első forduló "tutija"

Az angol Terry Jenkinst nem nagyon kell bemutatni senkinek sem, kilencszeres major döntős, a tavalyi remek éve után idén kisebb visszaesés figyelhető meg nála, de még mindig a világ tíz legjobb játékosa között találjuk a nevét. A múlt héten a Grand Slamen a csoportból továbbjutott, utána viszont a későbbi finalista Phil Taylor már túl nagy falatnak bizonyult. Most nagyjából egy győzelem a reális számára, a selejtezőből érkezett Chris Dobeyt illene vernie, a 16 között a regnáló világbajnok Gary Anderson viszont már más szint. Dobey egyébként első major fellépésére készül, a kvalifikációban óriási meglepetésre sikerült legyőznie a belga Kim Huybrechts-et, ugyanakkor, ahogyan a GS-en is megfigyelhető volt, a selejtezőben bravúrt bemutató játékosok a nagy színpadon már kevésbé tudnak csillogni. Dobey-tól sem várható el a higgadt, nyugodt játék, Jenkisnek ezt rutinból meg kellene oldania.

Terry Jenkins-Chris Dobey
Hatharom-tipp: Jenkins
TippmixPro @ 1.35

Az első forduló legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Egy holland-walesi csatát is láthatunk az első fordulóban, méghozzá Benito van de Pas és Jamie Lewis szereplésével. Mindketten a feltörekvő fiatalok táborát erősítik, egyaránt megmutatták már magukat major tornákon, de az igazán nagy berobbanást jelentő siker még várat magára. A holland srác nagyobb ütemben fejlődik, az elmúlt félévben több kiváló eredményt is elkönyvelhetett a profik között. Döntőzött Coventryben, elődöntőzött Barnsleyban, illetve hazai környezetben megnyerte a Hauge Championship névre hallgató tornát. Több top 15-ös skalpot is gyűjtött, szóval komoly önbizalommal várja ezt, illetve az egy hét múlva kezdődő Players Champioinship nagydöntőt, ahol szintén főtáblára jutott. Lewisnak is volt az utóbbi időben egy-egy jobb tornája, de általában a könnyű sorsolásának köszönhette, ha sikerült messzire jutnia. Szűk egy hónapja találkoztak, akkor van de Pas 6-3-ra győzött, véleményünk szerint ismét ő kerülhet ki győztesül.

Benito van de Pas-Jamie Lewis
Hatharom-tipp: Van de Pas
TippmixPro @ 1.70

 

Az első forduló lutrija

Az est egyik legjobb hangulatú meccse lehet a hazai publikum előtt szereplő Robert Thornton és a közönségkedvenc Devon Petersen összecsapása. Utóbbi elsősorban a bevonulásáról vált híressé, azonban ő nem csak egy showman, hanem egy kiváló játékos is, aki időnként képes a legnagyobbak orra alá is borsot törni. Idén két 9 nyilas kiszállója is volt már, ami szintén jól mutatja, hogy isteni kézzel megáldott figura. Valahogy azonban ebből a "szerepből" nem tud kitörni és az igazán nagy tornákon a győzelmek elmaradnak. Thornton sokkal nagyobb tudású játékos, a formájára sem igazán lehet panasz, így saját közönsége előtt egyértelmű favoritja a találkozónak. Idén egyszer futottak össze, még a szezon elején a UK Openen, akkor a skót 6-3-ra győzött.

Devon Petersen-Robert Thornton
Hatharom-tipp: Thornton
TippmixPro @ 1.40

 

További darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!