Tenisz-vb

Álomelődöntők Londonban!

Djokovics-Nadal és Federer-Wawrinka elődöntőket rendeznek a World Tour Finals szombati játéknapján.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Az Open Érában rekordnak számító 46. alkalommal feszül egymásnak a világelső Novak Djokovics és a korábbi ranglista-vezető Rafael Nadal. A szerb klasszist annak ellenére toronymagas favoritnak hozták ki az oddsmesterek, hogy az elmúlt két meccsén, Tomás Berdych és Roger Federer ellen meglehetősen döcögött a szekere. Természetesen a továbbjutás volt a legfontosabb, az pedig összességében nem forgott veszélyben. Mint ahogyan a spanyol salakkirálynál sem, "Rafa" szettveszteség nélkül intézte el Andy Murrayt és Stan Wawrinkát is, így már két forduló után biztos volt a csoportgyőzelme. Megverte azért még David Ferrert is, de lehet ez a győzelem sokba fog kerülni, ugyanis 2 óra 40 percet töltött a pályán, pihenni pedig egy napja sem maradt. 

Djokovics és Nadal legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Peking Kemény Djokovics 6:2, 6:2
2015 Roland Garros Salak Djokovics 7:5, 6:3, 6:1
2015 Monte Carlo Salak Djokovics 6:3, 6:3
2014 Roland Garros Salak Nadal 3:6, 7:5, 6:2, 6:4
2014 Róma Salak Djokovics 4:6, 6:3, 6:3

Teljesen érthetetlen, hogy Nadal miért nem dobta a meccset honfitársa ellen az elveszített első játszma után. Persze, nem az a típus, de most lehet okosabb döntés lett volna. Djokovicsot egyébként sem könnyű fizikálisan felül múlni, így pedig pláne nehéz lesz a spanyolnak. Az is nagy kérdés, hogy "Rafa" mennyire hisz a továbbjutásban? A szerb riválisától ugyanis idén háromból háromszor kapott ki és még szettet sem tudott fogni. A tavaszi két salakos meccsük nem annyira mérvadó, azóta sokkal jobb formába lendült a mallorcai, az őszi pekingi döntőjük viszont beszédes, ott csupán négy játékot engedett a világelső.

Véleményünk szerint most egy szorosabb meccs várható, egyrészről, mert Nadal még inkább elkapta a fonalat, másrészről pedig Djokovics most nem olyan meggyőző, mint például a távol-keleti tornákon volt. Az over irányába érdemes elindulni, a    21,5-nél húzta meg a határt.

Ki nyeri a meccset?
Novak Djokovics Rafael Nadal
TippmixPro @ 1.15 TippmixPro @ 4.15

Ha valaki programot szervezett estére, akkor érdemes lemondani, ugyanis Djokovicsék után a két svájci klasszis, Roger Federer és Stan Wawrinka lép a londoni publikum elé. Legalább olyan izgalmas derbinek ígérkezik ez is, sőt itt a meglepetés is jobban benne van a meccsben. Wawrinka az elmúlt két szezonban számtalanszor megmutatta, hogy ha előveszi a legjobb teniszét, akkor tényleg bárkit képes legyőzni. Márpedig a héten ismét minden mindegy alapon játszik és a labdái nagyobb része a pályán, s nem a nézőtéren kötnek ki. Két szívós játékost, Ferrert és Murrayt is legyőzte, utóbbi ellen ki-ki meccset játszott a továbbjutásért. Federer a Djokovics elleni bravúrral hamar bebiztosította az elődöntőjét, mellette Berdychet és Kei Nisikorit győzte még le, vagyis veretlenül jutott tovább.

Federer és Wawrinka legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 US Open Kemény Federer 6:4, 6:3, 6:1
2015 Roland Garros Salak Wawrinka 6:4, 6:3, 7:6
2015 Róma Salak Federer 6:4, 6:2
2014 Világbajnokság Kemény Federer 4:6, 7:5, 7:6
2014 Wimbledon Federer 3:6, 7:6, 6:4, 6:4

Jól játszott eddig a Grand Slam-rekorder helvét, de kevésbé rajta fog múlni. Wawrinka elképesztően gyorsítja a labdákat, ha sikerül pályára irányítania a bombáit, akkor nagyon nehéz dolga lesz Federernek, mert az alapvonal mögötti rohangálás nagyon nem az ő világa. Az egymás elleni mérlegük 17-3 az idősebb svájcinak, de Stan már nem az a srác, aki megijedne a lehetőségtől.

Zseniális meccsnek ígérkezik, az érték egyértelműen Wawrinka 3.00 feletti oddsában van.

Ki nyeri a meccset?
Roger Federer Stan Wawrinka
TippmixPro @ 1.30 TippmixPro @ 3.05