Női kézilabda BL

A Fradi üzenhet Európának

  • hatharom.com

Utolsó csoportmérkőzésére készül vasárnap a Ferencváros női kézilabdacsapata: ha a Fradi pontot szerez a Syma Csarnokban a francia Fleury ellen, csoportelsőként léphet tovább a következő szakaszba.

A Fradinak egy pont kell a csoportgyőzelemhez / Fotó: ehfcl.com

Utolsó csoportmérkőzésére készül a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely vasárnap délután a francia Fleury Lioret ellen lép pályára. A két együttes franciaországi találkozója meglehetősen emlékezetesre sikeredett (28-28) , hiszen hiába "égett" a Fradi már az első negyedóra végén nyolc góllal, Elek Gábor lányai egy utolsó másodperces találattal döntetlent harcoltak ki a francia bajnok otthonában. A Fradi azt a meccset leszámítva nem játszott hullámzóan a sorozatban, hiszen csak az ominózus találkozón veszített pontot, eddig magabiztosan menetelt a csoportelsőség felé. A  franciák a várakozásokhoz képest gyengébben teljesítettek idáig, egy győzelmük mellett három döntetlenjük akad, viszont a Fradival egyetemben elmondhatják magukról, hogy még veretlenek. Mivel a továbbjutó csapatok magukkal viszik egymás elleni eredményeiket, ezért a Fradi vasárnapi sikere után hét pontot vihetne tovább, ez pedig komoly előny lenne a többiekkel szemben.

Fogadás a végeredményre    
FTC Döntetlen Fleury
1.25 10.25 4.80

A továbbjutás már mindkét csapat számára megvan - a csoportok első három helyezettjei jutnak tovább - , így a találkozó tétje valójában a csoportelsőség. A Fradi egy pontszerzéssel biztosan megőrzi az első pozíciót, ám ha a franciák nyerni tudnak, majd az utolsó meccsüket is megnyerik a Thüringer ellen, meg is előzhetik a Ferencvárost. A tét tehát nem kicsi, de ennek megfelelően készülnek a fradista lányok is.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Fleury Loiret Handball
Bajnokok Ligája, C-csoport, 5. forduló
Budapest, Vasárnap 17.15
Vezetik: Peter Brunovsky, Vladimir Canda (szlovákok)
Tv: Sport1, EHF Tv,
Tabella
    M GY D V GK P
1. Ferencvárosi TC 5 4 1 0 145:123 9
2. Fleury Loiret 4 1 3 0 94:92 5
3. Thuringer 4 1 1 2 109:110 3
4. Podravka Koprivnica 5 0 1 4 98:121 1