Premier League

Chelsea: most vagy soha!

  • hatharom.com

Az utóbbi időkben kedvenc ellenfelükké váló Norwich gárdáját fogadják José Mourinhóék szombaton a Stamford Bridge-en.

Ismét nyerhet a Chelsea.

Egyre mélyebbre süllyed a Chelsea, hiszen a londoni csapat immáron a 16. helyet foglalja el a Premier League-ben, mindössze három egységgel megelőzve a már kieső, 18. pozícióban lévő Bournemouth gárdáját. Csak a tisztánlátás végett azért leírjuk, hogy a Kékek 15 ponttal (!) vannak lemaradva az éllovas Manchester Cityvel szemben, pedig még csak 12 fordulót játszottak le az angol élvonalban.

Azonban, hogy ne csak ostorozzuk a Chelsea-t, muszáj megemlíteni, hogy noha legutóbbi három bajnoki találkozóját egyaránt elbukta a gárda, a Stoke elleni, legutóbbi idegenbeli ütközeten már látszódtak a fejlődés jelei. A futballisták küzdöttek, harcoltak egymásért, rengeteg helyzetet alakítottak ki, Pedro révén kapufáig is eljutottak, de egy peches góllal mégis kikaptak. Pedig akkor José Mourinho nem is ülhetett le a kispadra, most viszont visszatérhet, hiszen a portugál mester letöltötte eltiltását, ami szintén lökést adhat a játékosoknak.

A hazaiaknál egyébiránt Thibaut Courtois és Radamel Falcao biztosan kimarad sérülés miatt, viszont Kurt Zouma játékára mutatkozik némi esély.

[1988830] 2015-11-21 16:00:00 Chelsea - Norwich Cityx

Ami a vendégeket illeti, a Norwich legutóbbi győzelmének köszönhetően egy ponttal megelőzte a Chelsea-t, vagyis a Kanárik a 15. helyen állnak a Premier League-ben. Azonban a zöld-sárgáktól egyáltalán nem kell elájulni, pláne, ha a City idegenbe látogat, hiszen a legutóbbi 17 házon kívül lejátszott Premier League találkozója közül mindössze egyet tudott megnyerni, sőt az utolsó három idegenbeli PL-mérkőzésén legalább két gólt mindig kaptak Alex Neil fiai.

Amúgy sem képvisel nagy játékerőt a Norwich, hiszen ha a csapatban, az az Alexander Tettey számít az egyik legjobbnak, húzóembernek, akinek a magyar-norvég párharcon gyakorlatilag nem volt jó megoldása, akkor az az együttes gyengének számít, legalábbis a sztárokkal teletűzdelt londoniakhoz képest.

A vendégeknél a Russel Martin visszatér, a csapatkapitány letöltötte eltiltását, viszont Matt Jarvis és Nathan Redmond játékára nincs esély, illetve Wes Hoolahan játéka is kérdéses.

Az utóbbi években a Chelsea-nek az egyik kedvenc ellenfele egyébiránt a Norwich lett, hiszen a felek legutóbbi 11 tétmérkőzésen a Kékek veretlenek tudtak maradni, sőt ezen ütközetek közül a fővárosiak nyolcat is megnyertek, ráadásul hétszer még csak gólt sem kaptak. Most győzelmi kényszerben vannak a hazaiak, s az előjelek, illetve az eddig elhangzottak, alapján minden esélyük megvan a fővárosiaknak arra, hogy legyőzzék az újoncot szombaton a Stamford Bridge-en.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Chelsea Döntetlen Norwich
1.40 4.40 7.20
[1988830] 2015-11-21 16:00:00 Chelsea - Norwich Cityx;