Tenisz-vb

Győzelmi kényszerben Djokovics

  • hatharom.com

Nyernie kell a világelsőnek a cseh Tomás Berdych ellen, ha nem akar a világbajnokság csoportküzdelmei során búcsúzni.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Érdekes helyzetben a címvédő Novak Djokovics, aki toronymagas favoritként vágott neki a tornának, a Roger Federer ellen elszenvedett vereség miatt viszont győzelmi kényszerben kell pályára lépnie csütörtökön. A szerb klasszis ellenfele az a Tomás Berdych lesz, aki idén sem volt képes szintet lépni és ismét a csoportkörben búcsúzik. Matematikai esélye még van a cseh játékosnak, de ehhez először is egy nagy verést kellene kiosztania a világelsőnek, és még az sem biztos, hogy elegendő lenne a továbbjutáshoz. Miután 2-20-ra áll Djokovics ellen, így ezt a forgatókönyvet gyakorlatilag el is vethetjük, neki itt célja maximum a tisztes helytállás lehet.

Ki nyeri a meccset?
Novak Djokovics Tomás Berdych
TippmixPro @ 1.05 TippmixPro @ 6.50

Az egymás elleni mérlegük jól mutatja, hogy Berdych túl nagy veszélyt nem jelent Djokovicsra, igaz, idén több szoros meccset is játszottak, de a vége mindnek ugyanaz lett. A cseh teniszezőnek nem csak a töménytelen vereség miatt nincsenek szép emlékei a világelsőről, hanem mert ezek között volt egy-két elég demoralizáló is, elég csak a tavalyi pekingi döntőjükre gondolni, ahol egy pontra volt "Nole" a 6-0, 6-0-tól, de itt Londonban is komoly pofont osztott ki egy éve.

Ha Djokovics Federer elleni meccséből indulunk ki, akkor joggal jósolhatnánk neki egy szoros meccset, hiszen ott magához képest rengeteget rontott, a fontos állásoknál nem koncentrált eléggé. Ez viszont egyértelműen betudható volt annak, hogy nem volt muszáj nyernie, a svájci riválisa sokkal jobban akarta a győzelmet. Most viszont újra az elsöprő Djokovicsot várjuk a pályára, aki zsinórban 23 meccset nyert meg a Roger elleni fiaskóig. Ellene Berdychnek vajmi kevés esélye lesz, maximum annyi, mint Párizsban, vagyis két szoros játszmát kiharcolhat.

Djokovics és Berdych legutóbbi öt összecsapása
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Párizs Kemény Djokovics 7:6, 7:6
2015 Monte Carlo Salak Djokovics 7:6, 4:6, 6:3
2015 Dubaj Kemény Djokovics 6:0, 5:7, 6:4
2014 Világbajnokság Kemény Djokovics 6:2, 6:2
2014 Peking Kemény Djokovics 6:0, 6:2