El Clásico

Kiemelt kockázatú lesz a Real-Barca

A párizsi merényletek és a hannoveri terrorfenyegetettséget követően most Madridon a világ szeme.

Sajnos az elmúlt napok egyáltalán nem a futball körül forogtak Európában, hiába vált véglegessé az EURO 2016 mezőnye és hiába rendeztek (volna) olyan nívós barátságos mérkőzéseket, mint az Anglia-Franciaország, a Belgium-Spanyolország vagy a Németország-Hollandia összecsapás. A párizsi terrormerényletek, a hannoveri rémhírek, valamint a brüsszeli rajtaütések miatt Madridban is megerősítik a biztonsági intézkedéseket, hogy biztosan senkinek ne eshessen baja.

"A biztonsági intézkedések több, mint elegendőek lesznek. Megteszünk mindent, hogy garantáljuk a résztvevők biztonságát a mérkőzésen. Nem szabad elfelejtenünk, hogy milyen szituációban is vagyunk, de nem szabad túlzásokba sem esnünk" - nyilatkozta Francisco Martinez biztonsági igazgató.

Mint azt a szakember elmondta, egyáltalán nem kirívó eset, hogy az El Clásicót kiemelt kockázatúnak tekintik, ugyanakkor főleg a szurkolói összetűzések megelőzése végett fordult elő a múltban, most viszont a terrorizmus veszélye miatt. Habár kedden a Németország-Hollandia és a Belgium-Spanyolország mérkőzést is el kellett halasztani biztonsági okokból, a hivatalos szervek szerint egyelőre nincs oka akár csak megfontolni ugyanezt a Real Madrid-Barcelona esetében.

Martinez elmondta, a stadionon kívül is több biztonsági zónát állítanak fel, hogy a jeggyel nem rendelkező személyeket távol tartsák attól a 80 ezertől, akik bemehetnek a mérkőzésre. A biztosítást vélhetően több, mint 1500 rendőr végzi majd szombaton este Madridban.

A mérkőzésről szombaton este ÉLŐ szöveges tudósításban számolunk be oldalunkon.

 

[2030194] 2015-11-21 18:15:00 Real Madrid - Barcelonax;
185816