Topligák

Folytatódnak Európa nagy bajnokságai - tabellák, bajnokesélyes csapatok

Sorra vettük Európa topligáit és megnéztük, melyik csapatok jelenleg a legnagyobb bajnokesélyesek.

Véget ért a válogatott mérkőzések miatti hosszú pauza, hétvégén ismételten bajnoki mérkőzéseket rendeznek Európa topligáiban. Habár a magyar Eb-kijutásnak köszönhetően valószínűleg olvasóink egy része még ki sem józanodott, de mi azért áttekintjük a Bundesliga, a La Liga, Premier League és Serie A jelenlegi állását, valamint a fogadóirodák szorzóit a végső győztesre.

Ne felejtsétek el, a topligák legjobb mérkőzéseire a Logibet-en számtalan tipp elérhető minden fordulóra.

Bundesliga

A német bajnokság vélhetően már a kezdő sípszó előtt eldőlt, a Dortmund néhány hétig szépen tartotta a lépést a Bayern Münchennel, ám az ötpontos deficit már igencsak meredek különbségnek mondható. Reusék legalább az ezüstéremre jó eséllyel pályáznak, hiszen a fórjuk nyolc egység a Wolfsburggal szemben, a negyedik BL-induló helyért azonban nem tülekedés várható. Hétvégén több érdekes meccs is vár ránk, a Bayern München rangadót játszik Gelsenkirchenben, de a Dortmund találkozója is izgalmasnak ígérkezik Hamburgban, lévén, hogy a sárga feketék 2012 januárja óta nem tudták megverni a kék-fehéreket idegenben és az elmúlt három évben összesen csak négy pontot szerzett a BVB a hat meccs alatt. Természetesen a bajorok végső sikerének szorzója már csak aprócska oddsnövelésnek jó egy longterm kombiba.

Ki nyeri a Bundesligát?
TippmixPro
Bayern München 1.02
Borussia Dortmund 14.50
Wolfsburg 10.00
184845

La Liga

Hispániában a hétvégi El Clásico nem csak amiatt fontos, mert a két gigász találkozik egymással, de ha a Barcelona elhozza mindhárom pontot a fővárosból, hat ponttal elhúzna Rafa Benítez csapatától. Spanyolországban (és szerte a világon) szinte minden szem a szombat esti csúcsderbire fókuszál, ám Galíciában is rangadót rendeznek, hiszen a Deportivo a Celta Vigót fogadja, a La Coruna pedig biztosan szeretne visszavágni a rivális csapatnak a tavalyi kettős vereségért. A Vigo jó szereplése lehet az oka, hogy a halványkékek még idegenben is favoritnak számítanak. A bajnoki címre jelnleg a katalán óriás a legesélyesebb, az Atlético Madrid csak jókora lemaradással követi a Real Madridot.

Ki nyeri a La Ligát?
TippmixPro
Barcelona 1.50
Real Madrid 2.75
Atlético Madrid 19.25
185816

Premier League

Angliában minden héten rendeznek legalább egy rangadót, hétvégén a Manchester City-Liverpool tűnik a legérdekesebb párosításnak. Jürgen Klopp csapata legutóbb hazai pályán vereséget szenvedett a Crystal Palace-tól, a City pedig Birminghamben ikszelt a tabella utolsó helyén álló Aston Villa vendégeként. 12 forduló elteltével egyelőre úgy néz ki, a City legnagyobb vetélytársa az Arsenal lehet, az Ágyúsok a WBA ellen játszanak, míg a bajnokság meglepetéscsapata, a Leicester City Newcastle-be látogat. A fogadóirodák továbbra is meglepően magas oddsot adnak arra, hogy a City lesz a bajnok, pénzünk közel kétszeresét nyerhetnénk címvédés esetén.

Ki nyeri a Premier League-et?
TippmixPro
Manchester City 1.95
Arsenal

2.60

Manchester United 7.00
184314

Serie A

Itáliában a Juventus váratlanul gyatra szereplése mindent felborított, ember legyen a talpán, aki jelenleg meg tudja jósolni a három dobogós csapatot. Az irodáknál jelenleg a harmadik helyen álló Roma a favorit, de érdekes, hogy a tabellát 27-27 ponttal vezető Fiorentina és Internazionale még a legesélyesebb három gárda közé sem fért oda. A 13. játéknap főleg a Juventus szempontjából lesz ismételten izgalmas, hiszen a Zebrák az előttük álló AC Milannal játszanak hazai pályán, és bár a fogadóirodák kicsit lebecsülik Szinisa Mihajlovics gárdáját, nehéz mérkőzésre számíthatnak Allegriék. Az Inter, a Roma és a Fiorentina is hazai pályán játszik, míg a Napoli Veronában vendégszerepel, így tulajdonképpen az sem lenne meglepő, ha a nagy ötös minden tagja megnyerné aktuális bajnokiját.

Ki nyeri a Serie A-t?
TippmixPro
Roma 2.90
Napoli 3.25
Juventus 4.95
186871