EURO 2016

Nem Böde a magyarok favoritja

Az egyik külföldi fogadóiroda szerint Németh Krisztián a legesélyesebb magyar a gólkirályi címre.

Alig néhány órája van meg a végleges Eb-résztvevők listája, de a különböző bukmékerek máris elkezdték publikálni oddsaikat a különböző fogadási lehetőségekre. Mint arról korábban beszámoltunk, aki a Storck-csapat végső győzelmére tesz fel pénzt, pénze 251-szeresét nyerheti vissza, amennyiben Franciaországban Dzsudzsákék nyakába kerül az aranyérem, míg a favorit természetesen a világbajnoki címvédő német gárda. De az Európa-bajnok csapat mellett már fogadhatunk a gólkirály személyére is, mi pedig örömmel kerestük meg a listában a magyar támadókat.

A gólkirályi cím legnagyobb valószínűséggel a világbajnokságon is legeredményesebb európai, Thomas Müller vitrinjébe kerül majd a "halványzöld iroda" szerint, míg a második helyen Cristiano Ronaldót találjuk, a harmadikon pedig az Olivier Giroud-Robert Lewandowski duót. 13-szoros szorzóval fogadhatunk Karim Benzemára is, akiről könnyen elképzelhető, hogy csak a rácsok mögül izgulhat majd társaiért, továbbra is folyamatban van ugyanis a nyomozás a zsarolási ügyében. Ami hazánk fiait illeti, jó sokat kell lefelé görgetnünk, hogy megtaláljuk Németh Krisztián nevét, akit jelenleg a belga Mertensszel tesznek egy kategóriába, míg egy picivel lejjebb Böde Dániel és Szalai Ádám található, akikkel az orosz Dzsagojevet és a török Calhanoglut említik azonos eséllyel.

A magyar válogatott keretének legeredményesebb gólszerzői
Név Mérkőzés Gólok
Gera Zoltán 86 24
Priskin Tamás 54 17
Dzsudzsák Balázs 75 17
Szalai Ádám 29 8
Böde Dániel 10 4
Nikolics Nemanja 16 3

Meglepő módon a listára nem fért fel sem a házi gólkirály, Gera Zoltán, sem a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs, sem a norvégok ellen gólszerző Priskin Tamás, sem pedig a Legia Varsó gólvágója, Nikolics Nemanja.

Ki lesz az Eb gólkirálya?
Thomas Müller (Németország) 7.00
Cristiano Ronaldo (Portugália) 8.00
Olivier Giroud (Franciaország) 9.00
Robert Lewandowski (Lengyelország) 9.00
Karim Benzema (Franciaország) 13.00
Romelu Lukaku (Belgium) 15.00
Wayne Rooney (Anglia) 18.00
Diego Costa (Spanyolország) 18.00
Zlatan Ibrahimovic (Svédország) 18.00
...  
Németh Krisztián (Magyarország) 81.00
Böde Dániel (Magyarország) 91.00
Szalai Ádám (Magyarország) 91.00