Tenisz-vb

Djokovics Federer ellen folytatná hihetetlen győzelmi sorozatát

  • hatharom.com

Kedd este a londoni világbajnokságon 43. alkalommal feszül egymásnak Novak Djokovics és Roger Federer.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Már a csoportküzdelmek alatt összeméri tudását a két legnagyobb favorit, a világelső Novak Djokovics és a harmadik Roger Federer. Mindkét klasszis magabiztos győzelemmel rajtolt, a szerb a japán Kei Nisikorit fektette két vállra (6:1, 6:1), míg a svájci legenda a cseh Tomás Berdychet intézte el (6:4, 6:2). Nagy nyomás egyikükön sem lesz, valószínűleg az utolsó fordulóban ugyanúgy megnyerik a maguk meccsét. A csoportelsőségről dönthet ez az ütközet, ám jelenleg ennek sincs nagy jelentősége, hiszen a másik kvartettben Andy Murrayt, Rafa Nadalt és Stan Wawrinkát is megtaláljuk, egyikük sem számítana könnyű ellenfélnek. Ez a derbi tehát elsősorban a presztízsről fog szólni, főleg Federerben dúlhat a visszavágási vágy, hiszen csak idén két Grand Slam-címtől fosztotta őt meg a belgrádi riválisa.

Ki nyeri a meccset?
Novak Djokovics Roger Federer
TippmixPro @ 1.25 TippmixPro @ 3.10

Nehéz már újat mondani egy Djokovics-Federer kapcsán, ez lesz a 43. ütközetük. 21-21-re állnak, vagyis most valamelyikük lépéselőnybe kerül, ami az egymás elleni mérlegüket illeti. Két nyert szettig tartó meccsen még mindig veszélyes tud lenni a svájci Djokovicsra, ugyanakkor azt is látni kell, hogy a szerb kezdi uralni ezt a párharcot is. Ami viszont érdekes, hogy a világelső legutóbb 2012-ben, éppen itt a világbajnokságon tudta gyors pályán szettveszteség nélkül legyőzni a helvét géniuszt. Talán ez az, amibe kapaszkodhat Federer, bár elég bátornak kell lenni még csak ahhoz is, hogy +1,5 szettel behúzzuk, hiszen "Nole" félelmetes formában és önbizalommal teniszezik. 23 mérkőzés óta nem kapott ki és játszmát is csak egy alkalommal veszített...Ha tippelnünk kellene, akkor inkább egy Djokovics 2-0-át mondanánk, amire egyébként 1.80-szoros pénzt fizetnek a    -nál.

Djokovics és Federer legutóbbi öt összecsapása
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 US Open Kemény Djokovics 6:4, 5:7, 6:4, 6:4
2015 Cincinnati Kemény Federer 7:6, 6:3
2015 Wimbledon Djokovics 7:6, 6:7, 6:4, 6:3
2015 Róma Salak Djokovics 6:4, 6:3
2015 Dubaj Kemény Federer 6:3, 7:5