Euro 2016

Nem sok esélye maradt a szlovénoknak

  • hatharom.com

Kétgólos hátrányból, rúgott gól nélkül várják a visszavágót nyugati szomszédaink Ukrajna ellen.

Jarmolenko betalált az odavágón. - Fotó: theguardian.com

Kiváló mérkőzést produkált az ukrán és a szlovén válogatott szombaton, azonban nyugati szomszédaink borzasztóan nehéz helyzetbe kerültek, hiszen 2-0-ra kaptak ki az odavágón. Ennek köszönhetően Kevin Kampléknak minimum két gólt kell szerezniük kedden, hogy esélyük legyen a továbbjutásra.

Ez pedig nem lesz egyszerű, mivel csak 90 perc áll a hazaik rendelkezésére, hogy ledolgozzák hátrányukat, így voltaképp a mérkőzés elejétől támadniuk kell. Ez az odavágón is megvolt, azonban a helyzeteikkel nem sáfárkodtak jól Srecko Katanecék, többször is az utolsó pillanatban hibáztak. A védekezésük viszont roppant könnyedén sebezhető volt, az ukránok többször is betalálhattak volna, hiszen jó párszor csak a szerencse mentette meg Josip Ilicicéket. Már pedig ha el akarják élni céljukat a szlovénok, akkor kockáztatniuk kell, vagyis vélhetően a szokásosnál eggyel kevesebb védekezésért felelős játékos szerepel majd Srecko Katanec kezdőcsapatában.

[2127948] 2015-11-17 20:45:00 Szlovénia - Ukrajnax

Ez pedig egyértelműen az ukránok malmára hajtja a vizet, mivel kedvenc fegyverüket használhatják, avagy gyors kontrákra rendeződhetnek be, ami által egyébként roppant sikeresek keleti szomszédaink. Az ellentámadások kihasználásban ismételten nagy szerepe lehet Jevhen Konopljankának és Andrij Jarmolenkónak, akik már a szombati találkozón is őrületbe kergették a szlovén védőket, utóbbi játékos például betalált a hétvégén.

Persze a kontrák sikeressége nagyban azon múlik, hogy Mikhajlo Formenko válogatottjának védelme hogyan szűri meg a hazai támadásokat, hiszen szombaton azért többször is átjutottak Gyenisz Garmasékon a szlovénok.

Látva az első találkozót, és azt az eredménykényszert, ami most a szlovénokon van, aligha ússzák meg kapott gól nélkül Srecko Katanecék. Ugyanakkor hazai pályán, hátuk mögött a megannyi fanatikus szurkolóval, bőven van esélyük arra, hogy betaláljak, avagy véleményünk szerint a keddi mérkőzésre a legjobb fogadási lehetőség a mindkét csapat szerez gólt.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.95 1.70
[2127948] 2015-11-17 20:45:00 Szlovénia - Ukrajnax;