Tipp

Nagyot kaszálhatunk Murray veretésével

  • Cesc18

A londoni világbajnokság hétfői játéknapján az Andy Muray-David Ferrer összecsapásból húznánk hasznot.

Andy Murray-David Ferrer
Hatharom-tipp: Ferrer
TippmixPro @ 3.35
Eddig éri meg: 3.25
Tipperősség: 3/10

Vasárnap Londonban két mérkőzéssel kezdetét vette a szezon utolsó ATP-tornája, a World Tour Finals, melyen az év legjobban teljesítő nyolc játékosa vesz részt. A nagy négyesből a világelső Novak Djokovics és a Grand Slam-rekorder Roger Federer is hozta a kötelezőt, hétfőn a hazai kedvenc Andy Murrayn és a spanyol salakkirályon, Rafa Nadalon a sor. Egyiküknek sem lesz azonban könnyű dolga, sőt a brit meccsén mi meglepetést szimatolunk. A skót a kegyetlenül szívós David Ferrer ellen kezd, akivel sok nagy csatát vívott már. 

Murray és Ferrer legutóbb bő egy hete a párizsi elődöntőben találkozott, akkor a brit sima két szettben győzött, ami alapján inkább a 2-0-ás sikerében lenne az érték, ez viszont most egy teljesen más meccs lesz. Andy már korábban kijelentette, hogy neki a Davis Kupa-döntő a legfontosabb, ami érthető, hiszen 1936 óta nem nyertek a szigetországiak. A fináléra jövőhét péntek és vasárnap között kerül sor, tehát, ha Murray döntőzne Londonban, akkor négy napja lenne kipihenni magát és felkészülni a belgák elleni ütközetre. A problémát itt az okozza, hogy a DK-döntőt salakon rendezik, amin gyakorlatilag tavasszal játszottak legutóbb. Nem sok értelme lenne továbbjutnia a csoportból, hiszen akkor játszania kell a hétvégén. amit meg ugye nem nagyon szeretne. Csak azért nem lépett vissza, mert az komoly büntetéssel jár, meg nyilván csak hazai vb, ahol megjegyezendő, hogy ritkán szokott neki igazán jól menni a játék. Az ő kvalitásaival, saját közönsége előtt legalább egyszer már illett volna döntőbe jutnia. Egyébként még a torna előtt azt nyilatkozta, ha bármiféle problémát érez, rakoncátlankodik a háta stb, akkor vissza fog lépni...Volt már rá példa, 2011-ben egy meccset játszott, minő véletlen, éppen Ferrer ellen, kikapott majd átadta a helyét Janko Tipsarevicsnek. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha még a három csoportmeccsét sem játszaná le.

No, meg az sem mellékes, hogy Ferrer remek formába lendült a néhány hónapos kihagyása után. Vérben forgó szemekkel kapart a meccsein, aminek meg is lett az eredménye, hiszen két tornát is nyert itt az év végi hajrában. Igaz, ezeken nem a legnagyobb játékosokat kellett legyőznie, de önbizalom növelőnek tökéletes volt. Tudjuk mennyire kellemetlen ellenfél, Murraynek is számtalanszor meggyűlt már vele a baja. 

Nem gondoljuk, hogy a brit szándékosan le fogja adni a meccset, annál ő sokkal profibb, ugyanakkor, ha nem koncentrál eléggé, az könnyen végzetes lehet egy olyan brusztolós teniszt játszó játékos ellen, mint Ferrer. Ennek fényében komoly értéket látunk a spanyol 3.00 feletti oddsában.

A két játékos legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Párizs Kemény Murray 6:4, 6:3
2015 Roland Garros Salak Murray 7:6, 6:2, 5:7, 6:1
2014 Valencia Kemény Murray 6:4, 7:5
2014 Bécs Kemény Murray 5:7, 6:2, 7:5
2014 Sanghaj Kemény Ferrer 2:6, 6:1, 6:2