MLSZ

Bernd Storck marad a szövetségi kapitány!

Csányi Sándor az Eb-kvalifikációt követően sajtótájékoztatót tartott az MLSZ székházában.

A vasárnapi esti, sikerrel megvívott Európa-bajnoki pótselejtezőt követően az MLSZ rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Szövetség épületében.

Csányi Sándor kezdte megosztani a gondolatait, aki rögtön Orbán Viktor tréfás szavaival vezette fel mondandóját. Az MLSZ elnöke elmondta, többet ér az ilyen kijutás, mintha egyből a csoportból kvalifikálta volna magát Storck csapata az Eb-re. Köszönetet mondott elsősorban Orbán Viktornak, majd a teljes stábnak, Pintér Attilának, Dárdai Pálnak és Bernd Storcknak, valamint a szurkolóknak is.

Mint azt Csányi Sándor elmondta, az Európa-bajnokság végéig biztosan Storck irányítja majd a labdarúgó-válogatottat. A kvalifikáció 12 millió eurót hozott a konyhára az MLSZ-nek, amelynek harmadát a játékosok és a szakvezetős kapja meg - arányosan a játékpercekhez mérten. Ehhez még hozzáfűzte, a válogatott finanszírozása teljes egészében az UEFA pénzéből, a jegybevételekből, valamint szponzori pénzekből valósult meg, állami szerepvállalás nem történt.

Csányi Sándor után Bernd Storck vette át a szót, aki megköszönte az MLSZ elnökének a bizalmat és a lehetőséget. Kiemelte, hogy a sok, kívülről érkező kritika mellett fontos volt számára, hogy a vezetés végig bízott benne. A tegnapi győzelemről elmondta, nagyon megérdemelte a Szövetség és mindenki más is a sikert, ugyanakkor kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy vajon szükséges-e feltétlenül erőltetni a fiatal játékosok szerepeltetését a bajnokságban, csak amiatt, mert extra pénzhez jutnak ennek köszönhetően a csapatok.

Riporteri kérdésekre válaszolva Storck elmondta, jó lenne néhány külföldi országtól példát venni a fiatalok nevelése kapcsán, nyitottak kell legyünk. Vági Márton, az MLSZ főtitkára úgy nyilatkozott, az Eb-kijutás nem változtat az NB I ritmusán és a bajnokság lebonyolításán. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke munkamániásnak nevezte a német trénert, akivel kapcsolatban elismerte, nem volt eldöntve a maradása a kijutás pillanatáig. A szövetségi kapitány a fiatalok dicsérete mellett kiemelte Király Gábor, Gera Zoltán, valamint az idősebb játékosok munkáját is.

Az 52 éves szakember elismerte, nagy szerepe van kijutásunkban annak, hogy felemelték a résztvevők számát, ugyanakkor ez lehetőség, nem negatívum. Berzi Sándor alelnök is válaszolt a kérdésre, aki a '96-os Eb-vel példálozott, amikor még lényegesen kevesebb UEFA-tagország volt, most már logikus, hogy 24 csapat lehet ott egy kontinensviadalon.

Végezetül Storck elmondta, nem lesz túl sok időnk a felkészülésre, ezzel kapcsolatban még egyeztetés várható az MLSZ-szel.