Darts

Taylor-Barney klasszikus a döntőért

  • hatharom.com

A Grand Slam of Darts vasárnapi játéknapján délután az elődöntőkre, este pedig a döntőre kerül sor.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A felső ágon a világelső Michael van Gerwen és az egykori junior világbajnok Michael Smith száll harcba a döntőért. Előbbi egészen zseniális formát mutatott az egész héten, a pazarul sikerült csoportmeccsek után nemhogy nem esett vissza a játéka színvonala, de még rátudott pakolni egy lapáttal. Steve Beaton kiütése után a belga Kim Huybrechts-et is könnyedén, 16-4-gyel takarította el az útból. Van Gerwen 111.05-ös körátlaggal és 62%-os kiszálló mutatóval zárta a meccset, ami fantasztikus teljesítmény. Smithnek a legnagyobb kihívást vélhetően az okozza majd, hogy tömegben tartsa a lépést, az Adrian Lewis elleni meccsen hozott 93.99 biztosan kevés lesz. Az angol riválisa ellen egyébként szerencséje volt, "Jackpot" ugyanis elfelejtette, hogyan kell duplát dobni...Élete játéka kell a fiatal szigetországinak, ha pályafutása első major elődöntőjét sikerrel akarja megvívni. Ha nem hoz extrát, akkor hasonló sors vár rá, mint a holland eddigi ellenfeleire.

Ki jut tovább?
Michael van Gerwen Michael Smith
TippmixPro @ 1.10 TippmixPro @ 4.90

Sajnos nem este rendezik az elődöntőket, de várhatóan így is fantasztikus hangulat lesz a másik elődöntőben, ahol a darts történetének két hatalmas ikonja, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és az ötszörös győztes Raymond van Barneveld feszül egymásnak. Még leírni is félelmetes, ez lesz a 72. összecsapásuk, az első meccsüket negyed évszázaddal ezelőtt vívták. Az egymás elleni mérlegük 52-4-15-ös Taylor fölényt mutat, a major tornákat nézve viszont csak 7-4, tehát látható, hogy a holland az igazán fontos derbiken többször borsot tört már angol vetélytársa orra alá. Ebben a szezonban négyszer találkoztak, kisebb meglepetésre a két Premier League meccset és a hongkongi döntőt is "Barney" nyerte. Ennek fényében kicsit meglepő, hogy ekkora favoritnak tartják "The Powert" az oddsmesterek. Tény, hogy az előző körben fantasztikus játékkal ütötte ki a skót Robert Thorntont, előtte viszont nem volt annyira meggyőző Terry Jenkins ellen. A holland hatalmas küzdő és annyira van jó formában, hogy a lehetőségeket képes legyen megragadni. Véleményünk szerint itt az érték inkább Barneveld szorzójában van.

Ki jut tovább?
Raymond van Barneveld Phil Taylor
TippmixPro @ 3.45 TippmixPro @ 1.22