EURO 2016

Nagy esély előtt Ukrajna

  • hatharom.com

Keleti szomszédunknak nem okozhat problémát Szlovénia legyőzése hazai pályán.

Timoscsukék győzelemmel zárhatják a szombati mérkőzést. - Fotó: caughtoffside.com

A szakírók véleménye szerint az Európa-bajnoki pótselejtezők közül a legegyértelműbb párharc az Ukrajna-Szlovénia. Ezzel egyet kell, hogy értsünk, hiszen még az is benne van a pakliban szombaton, hogy az ukránok már Kijevben eldöntik a párharcot.

Perpillanat a két felet nem lehet egy lapon említeni, hiszen keleti szomszédunk mind klub, mind válogatott szinten jóval előrébb tart riválisánál. Ukrajnának - a szlovénokénál - lényegesen erősebb C-csoport majdnem sikerült kvalifikálnia magát egyeneságon az Európa-bajnokságra, hiszen egészen az utolsó mérkőzés lefújásáig versenyben volt az alanyi jogon való részvételért.

Az ukránoknak az ilyen típusú találkozókon is több a tapasztalatuk van, mint ellenfelüknek, hiszen ne felejtsük el, hogy a világbajnokságért is pótselejteztek, akkor az első mérkőzésen például 2-0-ra győzték le Kijevben Franciaországot. Arról nem is beszélve, hogy hazai pályán nagyon megy a kulcsfontosságú meccseken Mikhajlo Formenkóéknak mostanság.

Noha a csapatból az első mérkőzésen Taras Sztyepanenko eltiltás, míg Ruszlan Rotan sérülés miatt kimarad, Formenko szövetségi kapitányt nem kell félteni, hiszen alapvetően az ukrán élcsapatokra - Dinamo Kijev, Sahtar Donyeck, Dnyipro, utóbbi például tavaly Európa Liga döntőt játszott - épül, vagyis lényegesen összeszokottabb, mint a szlovén alakulat, ráadásul még így is jóval nagyobb merítési lehetősége van, mint kollégájának, Srecko Katanecnek alapvetően.

[2127944] 2015-11-14 18:00:00 Ukrajna - Szlovéniax

Ami a vendégeket illeti, a szlovénoknak már az is nagy szó, hogy pótselejtezőt játszhatnak, hiszen roppant mód szenvedtek az E-csoportban, két fordulóval a vége előtt, még a harmadik helyük sem volt biztos. Összességében tehát nem meglepő, hogy a zárófordulókban meglepő eredményeket játszottak Kevin Kamplék, mivel San Marinóban mindössze 2-0-ra tudtak nyerni, míg hazai pályán nem bírtak a nagyon gyenge litvánokkal.

Nincs tehát formában Szlovénia, ráadásul Srecko Katanecnek sérülés miatt nélkülöznie kell gólzsákját, Tim Matavzt a párharcban, tovább Nejc Skubic és Dejan Trajkovski sem áll a szövetségi kapitány rendelkezésére, vagyis abszolúte nem túl jó előjelekkel várják nyugati szomszédaink a hétvégi találkozót.

Perpillanat úgy véljük, hogy minden az ukránok mellett szól, akik ha nem baltázzák el a gyakorlatilag tálcán kínált lehetőséget, akkor szombaton könnyedén két vállra fektethetik Szlovéniát. Ahogy fentebb is említettük jelenleg még az is benne van a pakliban, hogy a hazaiak akár már az első találkozón eldöntik a párharc sorsát.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Ukrajna Döntetlen Szlovénia
1.62 3.60 5.40
[2127944] 2015-11-14 18:00:00 Ukrajna - Szlovéniax;