Felkészülés

Hollandia legalább a tartalékos Wales ellen esélyes

A tartalékos Wales a generációváltás előtt álló holland válogatottat fogadja hazai pályán.

Egy Eb-résztvevő és egy, a kontinenstornáról lemaradó együttes csap össze Cardiffban péntek este. Ám a papírforma jelentős csorbát szenvedett, a 2016-os Európa-bajnokságra nem a hollandok, hanem Wales készülhet. A története legnagyobb sikerét kivívó gárda azonban tartalékos lesz, míg Danny Blindnek még egy barátságos mérkőzésen aratott győzelem is úgy kell, mint egy falat kenyér.

Hollandia#ned-netherlands

Egyértelműen Wales két legjobb játékosa fog hiányozni a találkozóról, hiszen sem Gareth Bale, sem Aaron Ramsey nem állhat Chris Coleman rendelkezésére. A fiatal tréner több, kevésbé rutinos játékosnak is játéklehetőséget adhat, mint például Jonathan Williams vagy George Williams. Főleg a támadók között találunk nevesebb hiányzókat, hiszen a házi góllövőlistát vezető Gareth Bale-en kívül Robson-Kanu és Sam Vokes is kimaradt a keretből, így a teljes 23-as csapatnak mindössze 15 válogatott gólja van. Wales utoljára több, mint két éve szenvedett vereséget hazai pályán, de ez a mostani csapat már nyomokban sem hasonlít a Szerbia ellen kapituláló gárdára.

Várható kezdőcsapatok
Wales: Hennessey; Gunter, A Williams, Chester, B Davies; Vaughan, J Williams, King; Lawrence, Church, G Williams
Hollandia: Cillessen; Tete, Bruma, Van Dijk, Riedewald; Wijnaldum, Blind, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay

Ahogyan Hollandia sem hasonlít arra a csapatra, amely tavaly még világbajnoki bronzérmet szerzett Brazíliában. Az Eb-ről lemaradó csapatnál elérkezett a generációváltás időszaka, több olyan rutinos játékos, mind Van der Wiel, Vlaar, Nigel de Jong, Afellay, Van Persie vagy Lens, már nem is kapott meghívást, de kérdéses, hogy meddig számít majd az aktuális szövetségi kapitány akár Robbenre, akár Huntelaarra, akár Sneijderre. Danny Blind előtt tehát igen komoly feladat áll, és bár megerősítették őt a válogatott élén, a négy meccsen szerzett három pont igen gyászos teljesítmény, így hiába vállalták magukra a játékosok a kudarcot, nem valószínű, hogy Blindnek sok hibázási lehetősége maradt.

A két gárda tavaly júniusban találkozott legutóbb, furcsa egybeesés, hogy akkor éppen a Tulipánosok készültek egy világeseményre, most pedig Walesnek jelenti majd a felkészülést, Hollandiának pedig "csak" egy barátságos meccs. A hazai csapat kerete Bale és Ramsey nélkül közel sem tűnik olyan acélosnak, a hollandoknak viszont helye kell állítaniuk a renoméjukat és szépen lassan újra Európa egyik rettegett válogatottjává kell válniuk.

hatharom.com-tipp: Hollandia
TippmixPro @1.90
[2133981] 2015-11-13 20:45:00 Wales - Hollandiax;
2015-11-13;114