EURO 2016

Hatalmas ziccer előtt a bosnyákok

  • hatharom.com

Komoly hiányzói lesznek a lélektanilag rossz passzban lévő íreknek az Eb-pótselejtező első felvonásán, Boszniában.

Pjanicék előnybe kerülhetnek az odavágón.

Ellentétes helyzetből várják a felek a párharc első felvonását pénteken, hiszen amíg a bosnyákok kiharcolták a pótselejtezős helyet, és az utóbbi találkozóikon rendre győzni tudtak, addig az írek elbukták az egyenesági Eb-részvételt, vagyis vereséggel hangoltak az eheti találkozóra.

Ez még csak hagyján, hiszen a vendégeknek elszállt a fejük a legutóbbi, lengyelországi mérkőzésükön, mivel John O'Shea-t a 92. percben állította ki a játékvezető, míg Jonathan Walters a 95. minutumban kapta meg harmadik sárga lapját, aminek köszönhetően egyikük sem áll pénteken Martin O'Neill szövetségi kapitány rendelkezésére. Mellettük Shane Long és Robert Elliot sérüléssel küzd, rajtuk kívül pedig több játékos formán kívül van, avagy tényleg sok gondja van Írországnak az odavágót illetően, igaz, a csatársztár, Robbie Keane ezúttal tudja vállalni a mérkőzést, ami nem egy rossz ómen, de ennyi hiányzót és formán kívüli játékost nehéz lesz helyettesítenie a Los Angeles Galaxy játékosának.

[2127946] 2015-11-13 20:45:00 Bosznia-Hercegovina - Írországx

Bosznia és Hercegovina tehát jó formában várja az első felvonást, hiszen az utolsó hat csoportmérkőzéséből ötöt is megnyert, amiből hármat Zenicán - itt rendezik a pénteki pótselejtezős találkozót is - a pokoli hangulatú Bilino Polje Stadionban tartottak.

Mehmed Bazdarevic szövetségi kapitány egyébiránt mindössze Muhamed Bescire nem számíthat eltiltás miatt a hazai találkozón, de talán jobb is, hogy a Ferencváros középpályása nem áll mestere rendelkezésére, hiszen az utóbbi időkben abszolúte nincs formában, csak a durvaságaival hívja fel magára a figyelmet. Nem úgy, mint Vedad Ibisevic, akit Dárdai Pál felépített a Herthánál vagy a Rómában ismét magára találó Edin Dzeko. Kellemes gondjai vannak tehát Bazdarevic edzőnek, főleg csatárposzton, de Miralem Pjanic teljesítményére sem lehet panasz mostanság, és akkor a többiekről nem is beszéltünk.

Mindezek után véleményünk szerint csak és kizárólag Bosznián múlik, hogy le tudja-e győzni Írországot az első találkozón. Ezt a bukmékerek is érzik, hiszen csak kétszeres szorzót adnak Pjanicék sikerére, de az eddig elhangzottak alapján még ebben az oddsban is bőven van érték.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Bosznia és Hercegovina Döntetlen Írország
2.00 3.15 3.80
[2127946] 2015-11-13 20:45:00 Bosznia-Hercegovina - Írországx;