Utánpótlás

U21-eseink egy sikerrel bejelentkezhetnek a második helyért

  • hatharom.com/mlsz.hu
megosztom

Habár az A-válogatott talán az év mérkőzésére készül csütörtök este, U21-es csapatunkról is illik ejteni néhány szót, hiszen fiataljaink az Eb-selejtező következő mérkőzésén Izraelben lépnek pályára. Természetesen nem mi vagyunk a favoritok...

Szeptember elején két idegenbeli mérkőzéssel kezdték a selejtezősorozatot a mienk: Liechtensteinben hatgólos sikert arattunk, majd a csoportfavorit portugál válogatott otthonában kétgólos vereséget szenvedtünk. Ezt követően októberben - a legutóbbi selejtező mérkőzésünkön - Albániát fogadtuk a Pancho Arénában, és Prosser Dániel duplájával, négygólos mérkőzésen, végül egy pontot sikerült szereznünk. Az eddig megszerzett négy egységgel jelenleg a harmadik helyet foglaljuk el a csoportunkban, de csütörtöki ellenfelünk, a rosszabb gólkülönbséggel mögöttünk álló Izrael, és november 16-i riválisunk, a hárompontos Görögország egy mérkőzéssel kevesebbet játszott nálunk. Az izraeliek előbb magabiztosan legyőzték Liechtensteint, majd döntetlenre végeztek Albánia ellen. A görögök mérlege csak kevéssel gyengébb: egy győzelem Liechtenstein ellen és egy vereség a portugáloktól. A következő bő egy hétben két olyan riválissal mérkőzik meg a csapat, amely hozzánk hasonlóan a második helyért küzdhet a csoportban, vagyis mindkét találkozónak kiemelt jelentősége van.

Robert Kilin szövetségi edző szerint a csapat szervezettsége mellett, a játékosok fejlődése is célkitűzés a mérkőzéseken."Izrael mindkét eddigi mérkőzését láttam, és ugyanazt mondhatom, mint korábban: ezen a szinten nincs olyan válogatott, amely ne lenne kellően agresszív és szervezett. Portugália más szintet képvisel, de még Liechtensteint sem szabad lebecsülni, minden riválisunk motivált, és mindent megtesz a siker érdekében. Százszázalékosnak kell lennünk minden mérkőzésünkön, a szervezettség, a taktikai fegyelem, a koncentráció és a motiváció kiemelten fontos, azt szeretnénk elérni, hogy ezekben a mutatókban minden meccsen fejlődjenek a játékosok" - mondta Robert Kilin az mlsz.hu-nak.

Fogadás a végeredményre    
Izrael U21 Döntetlen Magyarország U21
2.00 3.15 3.15
A magyar U21-es válogatott keretete
Kapusok:Nagy Gergely (Vasas FC), Banai Dávid (Újpest FC), Székely György (Paksi FC)
Védők: Lenzsér Bence (Paksi FC), Kecskés Ákos (Újpest FC). Bese Barnabás (MTK Budapest), Bobál Dávid (Budapest Honvéd), Polgár Kristóf (Liverpool FC), Botka Endre (Budapest Honvéd), Hangya Szilveszter (Vasas FC)
Középpályások:Vida Máté (Vasas FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC), Forgács Dávid (A.C. Pisa), Berecz Zsombor (Vasas FC), Sallai Roland (Puskás Akadémia FC), Kalmár Zsolt (Red Bull Leipzig)
Támadók: Novothny Soma (DVTK), Gera Dániel (MTK Budapest), Varga Szabolcs (MTK Budapest), Mervó Bence (FC Sion)
177268
megosztom