NBA

Szinte biztos, ez lesz Kobe Bryant utolsó szezonja

A Los Angeles Lakers legendája az idény végén búcsút int a ligának, ez szinte már tényként kezelhető.

Alighanem hamarosan véget érnek a találgatások Kobe Bryant karrierjét illetően, minden jel arra mutat ugyanis, hogy ez lesz a 37 éves sztárjátékos utolsó szezonja.

Az idén 20. évét megkezdő játékos hátsérüléssel bajlódik már régóta, amely miatt nem csak játékpercei csökkentek, de a nyolc mérkőzésből kettőn nem is tudott pályára lépni. A Los Angeles Lakers rendesen meg is érezte Kobe hiányát, nyolc meccsből csupán egyszer tudtak nyerni, amely természetesen a leggyengébb mérleg nyugaton. Bryant nemrég el is hintette edzőjének, Byron Scottnak, hogy nincs tovább. "Beszéltünk néhány napja, Kobe pedig ezt mondta nekem: Mester, valószínűleg ez lesz az utolsó évem, így ha lehetséges, szeretnék minden mérkőzésen pályára lépni" - nyilatkozta Scott. Bryant korábban elmondta az újságíróknak, hogy nem hozott még végleges döntést, de ha egyszer választania kell, kitart majd a döntése mellett, nem gondolja meg magát.

Mindössze egyetlen amerikai bukméker ajánl oddsot Kobe visszavonulására, ez alapján viszont egyértelmű a döntés. Aki szerint Kobe Bryant jövőre is pályára lép még, 5.50-szeres szorzóval fogadhatja meg az opciót, az ellenoldal viszont mindössze 1.13.