Gyász

Elhunyt Fülöp Márton

A magyar labdarúgó-válogatott 24-szeres válogatott kapusa 32 éves volt, csütörtök hajnalban hunyt el.

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően a magyar válogatott 24-szeres válogatott kapusa, Fülöp Márton csütörtök hajnalban elhunyt. Marcinál 2013 júniusában diagnosztizáltak rákbetegséget, ám végig hitt benne, hogy felépülését követően ismételten pályára léphet.

"Ez az, amiben hinnem kell, és ez az, amiben hiszek is. Az orvosok azt mondták, nincs akadálya, hogy visszatérjek, amint teljesen magam mögött tudom a betegséget, és biztató volt számomra, hogy mennyi csapat érdeklődött irántam januárban." - nyilatkozta tavaly februárban. Fülöp betegsége 2013 februárjában derült ki, amikor a görög Aszterasz Tripolisz játékosaként egy lövés után szúró fájdalmat érzett karjában.

Fülöp Angliában több csapat kapuját is védte, többek között a Manchester City, a Sunderland, a Leicester City és a West Bromwich Albion szolgálatában is állt, Magyarországon az MTK, a BKV Előre, a BVSC és a Siófoknál játszott. Első válogatott mérkőzését 2005. május 31-én vívta Franciaország ellen, de később Bozsik Péter és Erwin Koemannal is szerephez jutott.