Darts

A címvédő és a világbajnok is simázhat

A Grand Slam of Darts szerdai játéknapján az alsó ági nyolcaddöntőkre kerül sor.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Kedden véget értek a csoportküzdelmek Wolverhamptonban, sok pihenőt nem kaptak a játékosok, este ugyanis megkezdődik a harc a versenyben maradt 16 játékos között, immáron azonban, aki veszít, az el is búcsúzik a tornától.

A szerdai játéknap első meccsén a World Grand Prix-címvédő Robert Thornton és az egykori BDO világbajnoki elődöntős Robbie Green méri össze tudását. Közel 80 hely van a két játékos között, de ebből messzemenő következtetést ne vonjunk le, Green ugyanis idén tért vissza újra a profik közé, tudása alapján többre hívatott. Ezt bizonyította a csoportmeccsek alatt is, ahol remek játékkal két magabiztos győzelmet aratott, egyedül a címvédő Phil Taylorral nem tudott mit kezdeni. Tavaly ugyanígy továbbjutott a csoportból, akkor a későbbi finalista Dave Chisnall túl nagy falat volt a nyolcaddöntőben, most viszont Thornton ellen valamivel jobbak az esélyei. Igaz, a rutinos skót veretlenül lépett tovább, de elég hullámzó volt a játéka és komoly ellenfélnek csak Terry Jenkins számított, akitől kis híján ki is kapott. Illetve nem szabad elmenni amellett sem, hogy egy éve egy csoportban voltak és bizony Greenek sikerült begyűjtenie Thornton skalpját. Tíz nyert legig tartó küzdelemben nehezebb meglepetést okozni, de mi nem írnánk le az angol játékost.

Ki jut tovább?
Robert Thornton Robbie Green
TippmixPro @ 1.25 TippmixPro @ 3.15

A skót-angol párharcot Phil Taylor és Terry Jenkins összecsapása követi. A két játékos 46-ik meccsére készül, az egymás elleni mérlegük 38-4-3 az angol legenda javára. Ez nem túl biztató Jenkins számára, ugyanakkor idén az év elején a Mastersen sikerült legyőznie a 16-szoros világbajnok honfitársát, ebből pedig mindenféleképpen meríthet. Az újabb bravúrhoz azonban nem elég csak fejben összeszednie magát, a formáján is javítania kell, "The Powernek" ugyanis veszettül sült a keze a csoportmeccsek alatt. Jenkins viszont eléggé szenvedett, és csak a jobb legarányának köszönhetően jutott tovább. Javuló formát mutat, de aligha tett jót a lelkének, hogy Thornton ellen 4-2-ről, több meccsnyilat elpuskázva veszített. Véleményünk szerint Taylor továbbjutása nincs veszélyben, a mérkőzés szorossága pedig attól függ Jenkins melyik arcát mutatja.

Ki jut tovább?
Phil Taylor Terry Jenkins
TippmixPro @ 1.12 TippmixPro @ 4.70

Az angol háziderbi után a világbajnok Gary Anderson és az egykor szebb napokat élt Mark Webster lép a táblához. Papíron ez a meccs sima Anderson siker, főleg, hogy jó formát mutatott az elmúlt napokban, ugyanakkor a walesi vetélytársa ismét kezdi megízlelni a siker ízét. "Webby" néhány hete a WGP-elődöntőjével jelezte, hogy nem kell még őt leírni, most pedig újra hozta magát és két győzelemmel magabiztosan jutott tovább. Van még hova javulnia, de jó úton halad, és látszódik, hogy egyre nagyobb önbizalommal áll oda játszani. Ami rontja az esélyeit, hogy a skót ellen 4-21-re áll, illetve Anderson elképesztően jól dobja a tömeget, mindhárom csoportmeccsén 100 feletti átlaggal zárt, míg Websternek ez egyszer sem jött össze...

Ki jut tovább?
Gary Anderson Mark Webster
TippmixPro @ 1.12 TippmixPro @ 4.70

Az est utolsó mérkőzése ígérkezik a legszorosabb összecsapásnak, James Wade és Raymond van Barneveld személyében két klasszis játékos feszül egymásnak. Mindketten jó formát mutattak a tornán, Wade veretlenül jutott tovább, míg a holland két győzelmet aratott. "Barney" utolsó meccse finoman szólva sem volt meggyőző, de ne abból induljunk ki, azon múlt ugyanis a továbbjutása és toronymagas favoritnak számított, azzal viszont nem kalkulált, hogy feljavul az ellenfele. Túlélte azt a meccset, itt van a legjobb 16 között és ez a legfontosabb. Képes lehet felvenni a kesztyűt az angol riválisával, mert bár Wade nem kapott ki a csoportban, igazán komoly ellenféllel nem is találkozott. Az egymás elleni mérlegük 21-4-18 a holland javára, és a legutolsó összecsapásukat, szeptemberben az Auckland Masters elődöntőjében szintén Barneveld nyerte.

Ki jut tovább?
James Wade Raymond van Barneveld
TippmixPro @ 1.55 TippmixPro @ 2.15