Férfi kézilabda

A liga legnagyobb meccsét rendezik Veszprémben

A SEHA Liga két legjobb csapata néz farkasszemet egymással kedden a Veszprém Arénában: a címvédő Veszprém a macedón sztárcsapat Vardar Szkopje alakulatát fogadja.

Fotó: seha-league.com

Habár kétségtelen tény, hogy a SEHA Liga csapatai között találunk olyan gárdákat, amelyek a magyar első osztály felső házába sem biztos, hogy beférnének, a Veszprém pontosan az olyan mérkőzések miatt játszik inkább a dél-kelet-európai ligában, mint amilyen a keddi lesz. A magyar bajnok ellenfele ezúttal a macedón kirakatcsapat, a Vardar Szkopje lesz, amelynek nem titkolt célja, hogy idén bejusson a Bajnokok Ligája FinalFourjába. A szkopjei alakulat az tőkeerős orosz szponzornak köszönhetően a világ egyik legjobb játékoskeretével rendelkezik, a Bajnokok Ligájában hat forduló után 10 pontot szerzett, vagyis nem túlzás azt állítani, Európa egyik legjobb formában lévő csapata a macedón.

Persze azért a Veszprémnél sincs miért panaszkodni, a PSG elleni idegenbeli vereséget követően a csapat parádésan lehozta a "három nap, három meccs" történetet a SEHA-ban, a Borac, a Vojvodina és Spartak Vojput is megtapasztalhatta, mit is jelent egy BL-döntős csapat ellen pályára lépni.

Visszatérve a keddi találkozóra, komoly presztízsértékkel kecsegtet ez az összecsapás. A két alakulat idáig négy hivatalos mérkőzést játszott egymással, kettőt a BL-ben, kettőt pedig a SEHA Ligában, mérleg pedig 3-1 a Veszprém javára. Legutóbb viszont márciusban a Vardar odahaza alaposan "lenyomta" a bakonyi csapatot, igaz, az a mérkőzés már teljesen tét nélküli volt a magyar bajnok számára, így Nagy Lászlóék nem is vették vérkomolyan az összecsapást. Apropó, Nagy László, a veszprémiek csapatkapitány kéztörése után felépült sérüléséből, így a Vardar ellen már ismét ott lesz a pályán, akárcsak a kapus Mirko Alilovic. Mindkét játékos visszatérése komoly fegyvertény, hiszen a Veszprém az utolsó négy meccsét igazi jobbátlövő nélkül volt kénytelen lejátszani, Alilovic pedig sérülése előtt kiváló formában védett, így Miklerrel kiegészülve újra bombaerős duót alkothatnak a gólvonalon.

H2H
07.03.15 SEHA Vardar MKB Veszprém 28 : 21
22.11.14 BL MKB Veszprém Vardar 32 : 24
15.11.14 BL Vardar MKB Veszprém 23 : 24
13.09.14 SEHA MKB Veszprém Vardar 31 : 23

"Nem sok mérkőzést játszottunk még idén a SEHA Ligában, de az eddigieken jó teljesítményt nyújtottunk. A legfontosabb dolog, hogy mindenki elegendő játéklehetőséget kapjon ezeken a meccseken, és senki ne sérüljön meg. A Vardar jobb csapat, mint a tavalyi idényben volt. Nehéz dolgunk lesz, mert a válogatott hét miatt nem tudtunk megfelelően készülni erre a meccsre, de ez természetesen a Vardarra is igaz. Mirko Alilovic és Nagy László már bevethető lesz, Andreas Nilsson sorsáról pedig a mai orvosi vizsgálat dönt. Győznünk kell, hazai pályán játszunk, így számíthatunk a szurkolóink támogatására is, akikhez úgy gondolom semelyik más tábor sem hasonlítható" - nyilatkozta csapata honlapjának Javier Sabate. A spanyol trénerhez hasonlóan a veszprémi aréna légkörét emelte ki Gulyás Péter is, aki a hétvégi Provident Kupa alól "felmentést" kapott egy kisebb sérülés miatt. "Nekünk mindig a győzelemre kell törekednünk. Holnap Európa egyik legjobb formájában levő csapata lesz az ellenfelünk. A kontinens legjobb szurkolói állnak mögöttünk, biztos vagyok benne, hogy megmutatják mindezt a SEHA Liga #be8player kampánya során is, és természetesen ismét sokat segítenek nekünk a holnapi mérkőzés alatt."

Fogadás a gólok számára    
Veszprém -4,5 Vardar +4,5
1.75 1,80

Ami a mérkőzés esélyeit illeti, a bukmékerek egyértelműen a Veszprémet favorizálják, ami figyelembe véve a magyar bajnok hazai pályán mutatott mérlegét, egyáltalán nem meglepő. Az viszont igen, hogy 4-5 gól közé várják a különbséget, ami első ránézésre talán picit soknak tűnik, ugyanakkor fel kell hívnunk a figyelmet arra is, hogy a Vardar a SEHA Ligában meglehetősen kiszámíthatatlan játszik. Az sem a vendégek javára szól, hogy a hétvégén 13 játékos szerepelt a különböző nemzeti csapatokban, így alapos felkészülésről egyáltalán nem beszélhetünk a macedónok esetében sem. A Vardar kétszer járt eddig Veszprémben, mind a két alkalommal nyolc góllal maradt alul, ennek fényében nem lepődhetünk meg azon, hogy a Tippmix  jelenleg már mindössze 1.16-os szorzón kínálja a hazait.

Fogadás a végeredményre    
Veszprém Döntetlen Vardar Szkopje
1.16 11.00 4.95