PL

Nagyon megelőzték Mourinhót

Hiába szenvedett ismételten vereséget a Chelsea a bajnokságban, már nem ő a favorit a bukiknál.

Zsinórban harmadik bajnoki fiaskója után azt gondolhattuk volna, még inkább veszélyben van a Chelsea mesterének állása. Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a bukmékerek - szerintünk - irreális oddson ajánlották ki azt a fogadást, hogy a következő menesztett edző José Mourinho lesz, mi inkább Steve McClarent, a Newcastle trénerét favorizáltuk.

A Szarkák a hétvégén nyerni tudtak a Bournemouth vendégeként, amivel elmozdultak a kiesőhelyekről, így a korábbi szövetségi kapitányra már több, mint tízszeres szorzóval fogadhatunk. És hogy ki lett a favorit? Garry Monk, a Swansea City mestere. "Egyelőre nem érkeztek be hatalmas összegek Monkra, csupán néhány kisebb tét favorizálja őt, mint a legközelebb menesztett tréner. Ugyanakkor szerintünk reális esélye van, hogy hamarabb távozik posztjáról, mint a hetek óta óriási nyomás alatt dolgozó José Mourinho." - nyilatkozta az egyik híres bukméker embere.

Swansea#eng-swansea

A Hattyúk az utolsó nyolc találkozójukból csupán egyet nyertek meg, ráadásul olyan, nem túl acélos gárdák ellen is vereséget szenvedtek, mint a Watford, a Stoke City vagy a Norwich. A walesi kiscsapat ezzel a 14. helyig csúszott vissza, a vezetőség pedig erőteljesen elgondolkozott a váltáson. Mint azt Huw Jenkins, a klub tulajdonosa elmondta, nem elégedettek Monk munkájával és helyére szeretnének egy tapasztaltabb szakembert szerződtetni.

Melyik Premier League-edzőt menesztik legközelebb?
Garry Monk (Swansea) 1.25
José Mourinho (Chelsea) 4.00
Steve McClaren (Newcastle) 12.00

Monk 2014 februárja óta irányítja a Swansea gárdáját, 74 mérkőzésből 28 győzelem mellett 16 döntetlent és 30 vereséget ért el csapatával a 36 éves mester. És hogy valóban Monkkal van-e a probléma? Nos, a Mirror angol lapon leadott több ezer szavazat 84%-a szerint maradnia kéne a walesi mesternek.

184314