Darts

Győzelmi kényszerben az egykori bajnok

  • hatharom.com

A Grand Slam of Darts hétfői játéknapján az alsó ág utolsó csoportmérkőzéseire kerül sor.

A hétfői játéknap tutija

Az E kvartettben minden a papírforma szerint alakult eddig, és valószínűleg a folytatásban sem lesz ez másképp. A regnáló világbajnok Gary Anderson mindkét meccsét hozta, így négy ponttal vezet és már biztos továbbjutó, míg mögötte a 2012-es győztes Raymond van Barneveld áll, aki a skót riválisa ellen alul maradt, a kötelezőt viszont nyerte Andy Boulton ellen. A továbbjutásért Larry Butlert kell legyőznie, aki szintén két ponttal áll, Boultont neki is sikerült legyűrnie. A két játékos között komoly tudásbeli különbség van, így nem is lehet kérdés, hogy Barney a toronymagas favorit. A holland ikon egyébként nagyszerű formát mutatott mindkét meccsén, Anderson ellen például 105.9-as átlaggal kapott ki. Butler ellen ez bőven elég lesz, az amerikai még a 90-et sem tudja hozni. 

Raymond van Barneveld-Larry Butler
Hatharom-tipp: Barneveld
TippmixPro @ 1.18

"Barneynak" nyernie kell a továbbjutáshoz. - Fotó: pdc.tv

A hétfői játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Az egyik legizgalmasabb harc a H csoportban zajlik, ahonnan az ötszörös bajnok Phil Taylor kiemelkedik, mögötte viszont szoros a csata. A legjobb esélye a továbbjutásra Robbie Greennek van, hiszen ő a nyeretlen Martin Phillips ellen játszik, míg a csoport másik két ponttal rendelkező játékosa, Rowby-John Rodriguez Taylorral meccsel, aminek sejthető, hogy nem a fiatal osztrák lesz a győztese. Phillipsnek nem ez az első Grand Slam-fellépése, 2011-ben sokkal jobban ment neki. Egy nagyarányú győzelemmel még most is van esélye a továbbjutásra, de az eddig mutatott játéka alapján erre vajmi kevés az esély, sőt, véleményünk szerint a két pontot sem az ő neve mellé fogják bekanyarintani. Green sokkal meggyőzőbb, ráadásul a walesi riválisa nem is a PDC-ben edződik.

Robbie Green-Martin Phillips
Hatharom-tipp: Green
TippmixPro @ 1.60

 

A hétfői játéknap lutrija

Kevés meccsben látjuk a meglepetést a hétfői játéknapon, talán a junior világbajnok Keegan Brown boríthatja a papírformát, aki a már szinte biztosan továbbjutó James Wade-del meccsel. A fiatal angolnak szüksége van a győzelemre, mert csak két pontja van. Nem túl hálás feladat ezt épp a világranglista-hetedik ellen megszerezni, de nem is lehetetlen küldetés. Brownnak sok nagy skalpja volt már, idén verte többek között a világelső Michael van Gerwent is, igaz, általában a kisebb tornákon tör borsot a top 10-esek orra alá, de emlékezhetünk, hogy tavaly itt Wolverhamptonban is hatalmasat játszott, tehát a major versenyeken is egyre inkább számolni kell vele. Wade nyújtotta a jobb teljesítményt eddig a tornán, de a két győzelmével megnyugodhat, talán koncentrálni sem úgy fog, ezt pedig kihasználhatja a tehetséges honfitársa. 

James Wade-Keegan Brown
Hatharom-tipp: Brown
TippmixPro @ 3.00

 

További darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!