NB I

Friss, ropogós NB I-es oddsok!

Habár még több, mint tíz nap van a következő NB I-es találkozóig, a Tippmixprón megtehetjük tétjeinket.

A 15. forduló helyett a 16. játékkörrel folytatódik jövő hét végén az NB I-es csatározás. A Norvégia-Magyarország Eb-pótselejtező miatt elhalasztott fordulót majd december elején pótolják, a csapatoknak így tengernyi idejük van felkészülni a következő megmérettetésre. Lássuk, milyen szorzókkal fogadhatunk.

A 16. forduló oddsai
TippmixPro
  1 X 2
Paks-Haladás 2.20 3.30 3.10
Honvéd-Újpest 2.35 3.25 2.85
Békéscsaba-Puskás-Akadémia 3.05 3.25 2.25
Videoton-Vasas 1.45 4.00 7.10
Debrecen-Diósgyőr 1.55 3.60 6.30
MTK-FTC 5.25 3.45 1.65

A két zöld-fehér csapat csatájában tulajdonképpen bármi lehet, de annak az ellenkezője sem kizárt. Hogy kicsit kevésbé közhelyesek legyünk, érdemes megvizsgálni a két csapat formáját, ugyanis sorra nyerik találkozóikat a szóban forgó gárdák. A Haladás két bajnoki győzelemnél tart zsinórban, míg a paksi gárda az utolsó négy meccsén 12 pontot szerzett, hazai pályán pedig még veretlenek. Döntésképtelenségünket tovább súlyosbítja, hogy habár augusztusban a Hali nyerni tudott hazai pályán, az azt megelőző hat bajnokiból ötöt is az aktuálisan vendégként szereplő alakulat nyert meg. Országos döntetlennek tűnik a Paks-Hali, de azért nem lepődünk meg, ha valamelyik csapat 5-0-ra nyer...

A kisebbik fővárosi derbi is rendkívül ikszszagú, hiszen a Honvéd és az Újpest legutóbbi öt összecsapásából négyszer megosztoztak a pontokon a felek. Marco Rossi fiai hármas vereségsorozatot szakítottak meg Debrecenben, míg a lila-fehérek Békéscsabán szereztek fontos három pontot. Mi azt mondjuk, ez bizony szintén döntetlen lesz!

Nem ért véget a sorozat, akad itt még reminek látszó rangadó. A Békéscsaba-Puskás Akadémia igazi kiesési rangadó, alighanem mindkét csapat végig érintett lesz a menekülésben. A felcsútiaknak amúgy is meghatározó lesz a következő két játéknap, hiszen előbb Békéscsabára, majd Angyalföldre látogatnak Robert Jarni tanítványai. A Puskás Akadémia idegenben pocsékul szerepel eddig, mindössze három pont áll a nevük mellett, ennyit még a Csaba is szerzett otthonától távol. És hogy hol? Éppen Felcsúton! A tabellán ugyan csak négy pont a különbség a csapatok között, de a magyar focit ismerők pontosan tudják, a Puskás lényegesen potensebb csapat a Békéscsabánál. 1-1, 1-2 körüli eredmény várható.

Szezonbeli első hazai sikerét éppen a Videoton ellen aratta a Vasas, amely azóta sem szerzett pontot hazai pályán. A piros-kékek talán még a vártnál is gyengébben szerepelnek, a Videoton viszont kezd éledezni Horváth Ferencnek köszönhetően. Az angyalföldiek az edzőváltást követően simán kikaptak a Ferencváros ellen, négymeccsesre növelve a vereségszériát. Sima hazait várunk, még 1.45-ért is megéri a "H".

Keleti derbit is rendeznek a hétvégén, nem csak fővárosit. Bekő Balázst éppen a napokban erősítették meg székében, noha nem vagyunk benne biztosak, hogy mondjuk egy sima debreceni zakót is túlélne még a volt kecskeméti tréner. A miskolci gárda egymás után két rangadót veszített, így a tabellán már csak a kilencedik helyet foglalják el. Habár a veretlenség jegyében zajlottak az utóbbi hetek Debrecenben, a sok döntetlen miatt nem tudott lényegesen előrébb lépni a Loki. A csapatnál ráadásul továbbra is problémát jelent a gólszerzés, hiszen a Békéscsaba elleni hetest leszámítva nagyon régen, éppen a DVTK ellen szereztek legalább két gólt bajnokin. Annyira nem jó a Debrecen és annyira nem gyenge a DVTK, hogy 1.55-ért ne hagyhatnánk ki a hazai sikert.

Simának tűnik az örökrangadó az MTK és a Ferencváros között. A bajnoki listavezető zöld-fehérek neve mellett továbbra is csak egy iksz árválkodik, az MTK azonban nem találja igazán tavalyi önmagát. A bajnokság színvonaláról persze mindent elmond, hogy még ezzel a gyengécske teljesítménnyel is a 4. helyen állnak Kanta Józsefék, ám pontjaikat aligha a Fradi ellen fogják tovább gyarapítani. Augusztusban Geráék 2-0-ra nyertek hazai pályán, az utolsó két, MTK pályaválasztásával lejátszott találkozót azonban egyaránt a kék-fehérek nyerték. Szoros mérkőzésre számítunk, de nyerni fog a leendő bajnok.

2015-11-21;212
184980