Darts

Esélylatolgatás az utolsó csoportkör előtt

Hétfőn és kedden az utolsó csoportmeccsekre kerül sor a Grand Slamen, ennek apropóján górcső alá vettük az esélyeket.

A világelső Michael van Gerwen ott folytatja, ahol az Európa-bajnokságon abbahagyta, továbbra is varázslatos formában játszik, ellentmondást nem tűrően döngölte földbe a nem túl ismert Mark Oosterhuis-t, majd visszavágott Kim Huybrechtsnek a tavalyi vereségért. Ezzel a két győzelemmel jó eséllyel meg is nyeri a csoportot, mögötte pedig a belga fog továbbmenni, akinek egyébként szintén sül a keze. Egyelőre nem tudni kik lesznek az ellenfeleik a legjobb 16 között, a B kvartettben ugyanis borulni látszik a papírforma. A két PDC-s klasszis, Jelle Klaasen és Ian White csak a harmadik-negyedik helyen áll, a csoportot a másik szervezet nagy ikonja, Martin Adams vezeti. Az angol legenda fantasztikus játékot hozott eddig, ha nyeri a Steve Beaton elleni meccsét is, akkor az első helyen lép tovább. Oda kell rá figyelni, hiszen ahogyan mi is többször megénekeltük már, tudása alapján neki a profik között lenne a helye, ugyanez volt igaz anno Scott Waites-re is, aki 2010-ben meg is nyerte ezt a tornát. Adams végső sikerére jelenleg 43-szoros pénzt fizetnek a    -nál.

A C csoportban Michael Smith két győzelemmel jól áll, de a játéka nem volt igazán meggyőző, mint ahogyan Adrian Lewis-nak sem, aki ha nem akar búcsúzni, akkor le kell győznie a hazai kedvenc Wayne Jones-t. A Vikinget, Andy Frodham-et is illik megemlíteni, főleg, mert egy újabb bravúrral akár még ő is továbbjuthat. Ebben a kvartettben tehát izgalmas végjátékra számíthatunk, egyébként a második helyet bárki is szerezze meg, az nem jár túl jól, hiszen valószínűleg a tavalyi finalista Dave Chisnallal találkozik, aki ismét bombaformában dobál Wolverhamptonban. Az ő nevéhez fűződik a torna első 9 nyilas kiszállója, ha így folytatja, akkor komolyan számolni kell vele. Nem tudni a bukmékerek mit néztek eddig, hiszen nőtt az oddsa a torna előttihez képest. 

Chisnall mögött egyértelmű a helyzet, a BDO regnáló világbajnoka, Scott Mitchell kiesett, a továbbjutást Peter Wright és Mervyn King pedig eldönti egymás között. Mindketten jó formát mutattak, így ez egy jó kis ki-ki meccs lesz, ahol nüanszok dönthetnek.

A tábla alsó felén is van már egy biztos továbbjutónk, méghozzá Gary Anderson személyében. A skót klasszis két 100 feletti átlaggal megnyert meccsen van túl, ha így hozza továbbra is a tömeget, akkor természetesen a végső győzelemre is komoly esélye van. Mögötte a papírformának megfelelően a 2012-es bajnok Raymond van Barneveld mehet tovább. A holland is remekül játszott eddig, a csoportban könnyű utolsó meccs vár rá, a 16 között viszont James Wade-et kaphatja, akinek a játékába szintén nem lehet belekötni. Anderson jobban jár, neki valószínűleg Mark Webster vagy Keegan Brown jut. 

A G csoportban a World Grand Prix címvédője, Robert Thornton két győzelemmel magabiztosan vezet, de ha kikap Terry Jenkinstől, akkor bukhatja az első helyet, ami gyakorlatilag a kieséssel ér fel, hiszen a nyolcaddöntőben az ötszörös bajnok Phil Taylor ellen kell táblához állnia a második helyen továbbjutónak. Az utolsó két négyesben egyébként arra is van még esély, hogy meglepetésember jusson tovább, például a walesi Jonny Clayton vagy a BDO-s belga Geert de Vos. 

Ki lesz a Grand Slam of Darts bajnoka? - a TippmixPro szorzói
Játékos Odds Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.75 Phil Taylor 3.85
Gary Anderson 5.00 Adrian Lewis 17.25
James Wade 16.75 Peter Wright 19.25
Dave Chisnall 24.00 Kim Huybrechts 31.00
Raymond van Barneveld 36.00 Michael Smith 37.00
Martin Adams 43.00 Jelle Klaasen 46.00

Többen is zseniálisan jó formában, ráadásul az összes topfavorit hozza magát, így borzasztó izgalmasnak ígérkezik az egyenes kieséses szakasz. Taylor elődöntőjét továbbra sem veszélyezteti senki sem, ráadásul az angol legenda sokkal meggyőzőbb, mint az előző két major tornán volt. A felső ágon van Gerwen és Chisnall nyújtotta eddig a legjobb játékot, de Adams ott még bekavarhat, vagy akár Lewis is, ha képes egy meccsen végig koncentrált maradni. Taylor és Chizzy szorzója tartogatja a legnagyobb értéket, de az sem csinál butaságot, aki a BDO-s sztár győzelmére fogad 43.00-as oddson.

A legjobb darts-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!