Darts

A Gyémánt, a Farkas és a Viking

  • hatharom.com

A remekül sikerült első játéknap után, bízva a jó folytatásban, vasárnap is három tippel szállunk szembe a bukikkal.

A második csoportkör tutija

A világranglista-nyolcadik Ian White vereséggel kezdte a tornát, így ha a továbbjutásban gondolkozik, akkor muszáj hoznia a Steve Beaton elleni meccset. Egyáltalán nem játszott rosszul White, 105 körüli átlaggal és jó kiszálló mutatóval sem tudott öt leg után vezetni, az ellenfele, Martin Adams ugyanis brutálisan magas színvonalon játszott. Beaton sem nagyon panaszkodhat a teljesítményére, amilyen gyenge szezont fut, ahhoz képest elfogadható játékot hozott Jelle Klaasen ellen. Ha jobban fókuszált volna még a győzelmet is megszerezhette volna. A plusz hiányzik a rutinos angol játékosból, nem valószínű, hogy ennél többet tud kihozni magából, márpedig ez White ellen is maximum arra lehet elegendő, hogy szorossá tegye a meccset. Idén egyszer találkoztak, méghozzá szeptemberben Barnsleyban egy Players Championship-tornán, akkor Ian 6-4-re győzött. 

Ian White-Steve Beaton
Hatharom-tipp: White
TippmixPro @ 1.35

A második csoportkör legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Fentebb már említettük, hogy a másik szervezet nagy sztárja, Martin Adams elképesztő játékkal mutatkozott be a Grand Slamen. Ezzel a teljesítménnyel még Michael van Gerwen és Phil Taylor is nehezen konkurált volna. Elképesztően jól dobta a tömeget (104.82) és a kiszállóknál sem nagyon tudott hibázni. A torna előzetesében említettük, hogy tudása alapján a PDC-ben lenne a helye, ezt most is bizonyította. Nagy rejtély számunkra, hogy Jelle Klaasen ellen hogyan tudták underdognak kihozni. A holland gyorstüzelő szolid játékkal győzött, de akkor sem szólhatott volna egy szót sem, ha kikapott volna. Miután Klaasen is eltöltött jó néhány évet a BDO-ban, így jól ismerik egymást. Még 2006-ban kétszer meccseltek, mindkettőt a rutinos angol nyerte. Ilyen oddson nem tudjuk otthagyni Adams győzelmét.

Jelle Klaasen-Martin Adams
Hatharom-tipp: Adams
TippmixPro @ 1.85

 

A második csoportkör lutrija

Akkor már maradjunk a BDO vonalon. Andy Fordham hatalmas karakter a darts világában, a közönség imádja. Voltak komoly egészségügyi problémái, az italt sem vetette meg, így karrierje során nem tudta kihozni magából a maximumot, a kezében sokkal több volt annál, mint amit elért. Manapság már nem igazán tényező, de az látszódott Adrian Lewis ellen, hogy erre a tornára kegyetlenül összekapta magát. Mint ahogyan Wayne Jones is, hiszen neki meg hazai torna ez. Ettől függetlenül a közönség támogatásán nem igazán látszódott meg, Fordham ellen sem fog nagyobb buzdítást kapni. Nem játszott rosszul Jones, a mérkőzés közepén, ha jobban bírta volna a nyomást, akkor meglephette volna fiatal riválisát. Számokban azonban Fordham jobbat hozott, abszolút ki-ki meccsnek ígérkezik, így a Viking 2.00 feletti oddsában van az érték.

Wayne Jones-Andy Fordham
Hatharom-tipp: Fordham
TippmixPro @ 2.15

 

További darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!