Premier League

Mourinho állása a tét

  • hatharom.com

Amennyiben nem nyer a Chelsea a Stoke otthonában, úgy nagy valószínűséggel megköszönik a portugál munkáját Londonban.

Szerintünk Mourinho a Stoke meccs után is a Chelsea-t irányítja. - Fotó: unilad.co.uk

A Liverpool elleni vereséget követően José Mourinho ultimátumot kapott, miszerint, ha a Chelsea a Dinamo Kijevet és a Stoke együttesét se győzi le ezen a héten, úgy a portugál veheti a sátorfáját, és ismét kirúgják a Stamford Bridge-ről. A portugál féltávnál még életben van, hiszen ha küzdelmesen is, de a Kékek legyőzték ukrán riválisukat a Bajnokok Ligájában.

A hétközi siker valamilyen szinten várható volt, viszont a szombat kora esti találkozóval meggyűlhet a baja Mourinhónak. Az Angol Ligakupából például bő 1,5 hete verték ki a Fazekasok a fővárosiakat, méghozzá úgy, hogy a hosszabbításban a piros-fehérek végig emberhátrányban voltak, de kihúzták a büntetőkig, ahol nem hibáztak, viszont a másik oldalon Eden Hazard elpuskázta tizenegyesét, vagyis a Chelsea elbúcsúzott a sorozattól.

A londoniak szenvedését nagyon sokan a belga sztár formahanyatlásának számlájára írják, hiszen Hazardnak az idei szezonban gyakorlatilag nem volt jó megmozdulása, már pedig, ha a csapat kulcsjátékosa ilyen rossz passzban van, akkor egyértelmű, hogy nem teljesít jól a csapat.

[1988827] 2015-11-07 18:30:00 Stoke City - Chelseax

Egyébiránt vannak még mások a vendégek keretében, akiknek hozzáállása nem volt megfelelő, viszont úgy tűnik a Mourinhóra kirótt ultimátum jó hatással van a játékosokra, hiszen legalább a Kékek küzdőszelleme visszatért, amit a hétközi BL-meccsen láthattunk.

Ez pedig nem egy rossz előjel, hiszen a Stoke egy roppant szívós ellenfél, amire jó példa a már fentebb említett kupameccs, illetve az, hogy például két egységgel visznek a Chelsea előtt a Premier League-ben. Ám a Fazekasok is igen rapszodikusan teljesítenek, legutóbbi két bajnokijukon például gólt sem lőttek, ami ugyanakkor nem meglepő, hiszen messze a piros-fehérek találtak be a legkevesebbszer a bajnokságban. Mark Hughesnek egyébként is több játékosát - Geoff Cameron, Marc Muniesa, Shay Given, Marco van Ginkel - is nélkülöznie kell ilyen vagy olyan okok miatt, avagy a Stoke esélyei még tovább csökkennek a szombati találkozó előtt.

Noha a Chelsea tényleg nem örvend jó formának, ám ha viszont a játékosok úgy küzdenek egymásért, és edzőjükért, mint ahogy a Dinamo Kijev ellen tették, akkor a Kékek gond nélkül legyőzhetik hétvégi riválisukat és megmenthetik José Mourinhót.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Stoke Döntetlen Chelsea
3.50 3.30 2.03
[1988827] 2015-11-07 18:30:00 Stoke City - Chelseax;