Darts

Könnyű győzelemmel kezdhet Barney

  • hatharom.com

Három tippel indulunk harcba a bukik ellen a Grand Slam of Darts első játéknapján.

Az első csoportkör tutija

Jó pár olyan párosítás lesz a szombati játéknapon, ahol a favoritra 1.30 alatti szorzót kínálnak, ezek közül a három évvel ezelőtti bajnok Raymond van Barneveld győzelmét érezzük a legbiztosabbnak, aki az első fordulóban a mezőny egyik leggyengébb tagjával, Andy Boultonnal kezd. A 42 éves angol játékos idén csatlakozott PDC-hez, rengeteg Players Championship állomáson kipróbálta magát, de egy negyeddöntőt leszámítva nem sok maradandó eredményt produkált. A Grand Slam selejtezőjében viszont először hívta fel magára a figyelmet, méghozzá Stephen Bunting kiütésével. Hatalmas skalp ez számára, és ez akár el is tántoríthatna minket attól, hogy ellen fogadjunk, ugyanakkor azt mondani sem kell, hogy a kvalifikáció és a verseny teljesen más kávéház. Az ilyen kis nevű, selejtezőből feljutott játékosok a nagy színpadon már ritkán szoktak meglepetést okozni. Barney ráadásul nem arról híres, hogy a Grand Slamen betlizne, az eddigi összes versenyen részt vett, és talán egyszer fordult elő vele, hogy a csoporton belül váratlan vereségeket szenvedett. Nagyon fogadkozik a holland klasszis, ha a csoportelsőségben gondolkozik - ami jó eséllyel James Wade elkerülését jelenti a 16 között - akkor muszáj a kötelezőt hoznia.

Raymond van Barneveld-Andy Boulton
Hatharom-tipp: Barneveld
TippmixPro @ 1.22

Az első csoportkör legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Boultonhoz hasonlóan Robbie Green is a selejtezőből verekedte fel magát, méghozzá a holland gyorstüzelő, Vincent van der Voort és az angol Andy Hamilton magabiztos kiütésével. Neki nem ismeretlen a PDC világa, hiszen 2007 előtt éveken át a profik között szerepelt. Tavaly a Grand Slamen még BDO-s színekben indult, és egy elég nehéz csoportból sikerült továbbverekednie magát. Most könnyebb sorsolást kapott, de a továbbjutáshoz elengedhetetlen, hogy legyőzze a mindössze 21 éves Rowby-John Rodriguezt. A fiatal osztrák srác a junior vb-döntőjével kvalifikálta magát. Gyűjtött már szép skalpokat a felnőttek között, de az ősz nem a legjobban sikerült számára. Legutóbb az Európa-bajnokságon láthattuk, ahol egy nyögvenyelős győzelem után John Henderson simán intézte el - a mi nagy örömünkre. Azon a meccsen 73-as átlagot hozott, ami mutatja, hogy borzasztó ingadozó a játéka, de ennyire fiatalon ebben semmi meglepő nincs. Az utóbbi időben mutatott formájuk alapján Greenben szorzójában van az érték.

Rowby-John Rodriguez-Robbie Green
Hatharom-tipp: Green
TippmixPro @ 1.70

Az első csoportkör lutrija

Az első játéknap legjobban várt ütközete lesz az Ian White-Martin Adams. Utóbbi ugyanis a másik szervezet egyik legnagyobb alakja, eddig azonban soha nem vállalta a szereplést a Grand Slamen. Idén beadta a derekát, így először láthatjuk a világ legjobbjai ellen. A BDO-ban hatalmas közönségkedvenc, ezen a versenyen azonban nagy kérdés, hogy milyen fogadtatásban részesül, sokszor kritizálta ugyanis a PDC-t és az ott szereplő játékosokat. Néhány napja például Peter Wrightnak szólt be, miszerint a skót egy bohóc...Egyik problémája a PDC-vel, hogy ott játék közben sem hallgat el a közönség. Garantáltan nem a komfortzónáján belül fog játszani, főleg nem az esti program végén, amikor a megrészegült brit publikum már igen jó hangulatba kerül. White ellen egyébként sem lenne egyszerű dolga, az angol játékos a világ legjobbjai közé kezdi kinőni magát, egyre nagyobb az önbizalma, egyre jobban hisz magában. Ha hoz egy 100 körüli átlagot, azzal hamar tudatosíthatja 'Wolfie"-ban, hogy ez a profi szint.

Ian White-Martin Adams
Hatharom-tipp: White
TippmixPro @ 1.55

 

További darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!