Premier League

Meglepetést szimatolunk az Arsenal-Tottenham derbin

  • hatharom.com

Hosszú idő után nyerhet észak-londoni rangadót idegenben a Tottenham.

Harry Kane ismét betalálhat. - Fotó: fanatix.com

Alaposan belehúzott erre a hétre az Arsenal, hiszen szerdán Münchenben, a Bayern ellen volt jelenése a Bajnokok Ligájában, míg vasárnap észak-londoni rangadót vív az egyik legnagyobb ellenlábasa, a Tottenham ellen az Emirates Stadionban.

Arséne Wenger reméli, hogy a rossz főpróbát jó előadás követi, hiszen a hazaiak hétközi találkozója abszolúte nem sikerült, megalázó, 5-1-es vereséget szenvedtek az Ágyúsok a bajorok ellen. Azon a találkozón nem sok esélye volt a piros-fehéreknek, főként azért, mert a csapatból rengetegen hiányoztak sérülés miatt. Vasárnap sem lesz jobb a helyzet, hiszen a hírek szerint Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Danny Welbeck, Aaron Ramsey, Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Héctor Bellerín és valószínűleg Laurent Koscielny is csak a lelátóról buzdítja csapattársait.

[1988820] 2015-11-08 17:00:00 Arsenal - Tottenham Hotspurx

A hiányzók mellett az utóbbi pár találkozón a mutatott játéka sem üti meg néha az elégséges szintet a piros-fehéreknél - a kulcsjátékosok betlijeinek köszönhetően - nem úgy, mint a Tottenhamnél. A vendégek jó formába lendültek az utóbbi hetekben, a héten pedig két győzelemmel hangoltak a városi rangadóra, hiszen hétfőn az Aston Villát a Premier League-ben, míg csütörtökön az Anderlechtet győzték le az Európa Ligában.

Maurico Pochettino gárdája tehát jó passzban várja a vasárnapi ütközetet, ráadásul komolyabb hiányzója sem lesz a kék-fehéreknek, mivel csak Alex Pritchardot, Nacer Chadlit és Nabil Bentalebet kell nélkülöznie az argentin mesternek. A pályán viszont ott lesz Harry Kane, aki legutóbb két gólt lőtt az Arsenalnak bajnokin, míg legutóbbi három tétmérkőzésén rendre betalált, vagyis bombaformában van az angol válogatott támadó, szintúgy, mint Mousa Dembélé, Dele Alli, Erik Lamela és Szon Heung-Min.

Mindezek után úgy véljük, hogy az Arsenal mellett jelenleg csak a hazai pálya előnye szól, hiszen legutóbbi öt otthoni, észak-londoni rangadójából négyet megnyert, míg egyet döntetlenre adott. Azonban a pillanatnyi formát és a felek hiányzóit figyelembe véve nem lennénk meglepve, ha végül 2010 után újfent nyerne a Tottenham az Ágyúsok otthonában. Ám mivel már dupla esélyben - Tottenham nyer vagy a mérkőzés döntetlennel ér véget - is kiváló szorzót kapunk a vendégekre, így arra tesszük le voksunkat.

Kétesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Arsenal vagy döntetletn Arsenal vagy Tottenham Tottenham vagy döntetlen
1.16 1.22 2.11
[1988820] 2015-11-08 17:00:00 Arsenal - Tottenham Hotspurx;