Női kézilabda BL

A Fradi egy újabb "németveréssel" célba érhet

Kell e nagyobb önbizalomlöket a Győri ETO legyőzésénél? A kérdés inkább költői, a Fradi kézis lányai pedig óriási esély előtt állnak: ha szombaton ismét legyőzik a német Thüringert, már biztos a továbbjutás.

Nerea Pena és társai saját kezükbe vehetik a sorsukat / ehfcl.com

Hiába nem volt a ott a parketten Szucsánszki Zita, szerdán a Fradi egy elképesztő mérkőzésen 29-28-ra felülmúlta a Győri ETO a magyar bajnokság csúcsrangadóján, így Elek Gábor együttese továbbra is őrzi "az első számú magyar csapat" státuszát. A zöld-fehérek a Bajnokok Ligájában is veretlenül állnak, az idáig lejátszott három három fordulóban két győzelmet és egy döntetlent értek el, így ha szombaton megszerzik a két pontot a német bajnok ellen, akkor óriási meglepetésnek kell történnie ahhoz, hogy a Fradi ne legyen ott a következő körben.

Fogadás a végeredményre    
FTC Döntetlen Thüringer
1.14 12,50 6.00

Jó hír a hazaiak számára, hogy Szucsánszki a hírek szerint visszatérhet a csapatba. A válogatott irányító egy héttel ezelőtt kulcsszerepet játszott a Fradi győzelmében, hiszen gólpasszai mellett 8 találatot is jegyzett, így egyértelműen a meccs legjobbja volt. A Győr elleni bajnoki viszont nélküli is ment a szekér, az átlövők közül Zácsik Szandra nyújtott igazán kiemelkedőt, így ha a Fradi kulcsemberei tartani tudják a jó formát ezen a szombaton is, nem okozhat gondot a két pont begyűjtése.

Szokatlan lehet ugyanakkor a hazaiknak, hogy a meccset ezúttal a SYMA-csarnokban rendezik. A terep ismeretlenségét viszont kompenzálhatja a hangulat, mivel labdarúgó-mérkőzést ezen a hétvégén nem rendeznek, vélhetően megtelik majd az aréna, ami jelen esetben több, mint háromezer fanatikust jelenthet.

Fogadás a gólok számára    
54,5 felett 54,5 alatt
1.75 1.90

A sorsolás ismeretében nem túlzó azt állítani, hogy szombaton a Fradi kiharcolhatja a továbbjutást, hiszen a Thüringer-meccsen kívül még idehaza fogadja a francia Fleury-t és Horvátországban meccsel a Podravkával. Ha a németek elleni meccs megvan, akkor a hátralévő két fordulóban a csoportelsőség lehet az egyetlen kihívás. Ismerve a zöld-fehérek pechszériáját a Bajnokok Ligájával kapcsolatban, alighanem komoly elégtételt jelentene mindez a klub számára...

FTC Rail-Cargo Hungária - Thüringer
Bajnokok Ligája, B-csoport, 4. forduló
Budapest, SYMA-csarnok, szombat 17 óra
Vezeti: Bojan Lah (SLO) David Sok (SLO)
Tv: Sport1, EHF Tv,
A múlt vasárnapi meccs eredménye
Thuringer Ferencvárosi TC 27 - 30
Tabella
    M GY D V GK P
1. Ferencvárosi TC 3 2 1 0 86:71 5
2. Thuringer 3 1 1 1 81:78 3
3. Fleury Loiret 3 0 3 0 75:75 3
4. Podravka Koprivnica 3 0 1 2 57:75 1