Darts

Barneveld kinevette a világranglistát

  • hatharom.com

A hétvégi Európa-bajnokság után itt az újabb major-torna a dartosok mezőnyében, hiszen szombaton rajtol a Grand Slam of Darts. A tornán természetesen elindul a sportág összes nagyágyúja, így sokak kedvence, Raymond van Barneveld is. A többszörös világbajnok hollandnak nem igazán ment mostanában, de ennek ellenére bízik a jó eredményben.

Barney úgy véli, még mindig ott van a TOP6-ban / afp (archív)

Nem a 2015-ös lesz pályafutása legjobb esztendeje Raymond van Barneveldnek, aki a gyengébb eredmények és a kevesebb versenyen való indulás miatt a világranglistán lecsúszott egészen a 18. helyig. A holland klasszist azonban nem téveszti meg a rangsor, legutóbbi interjújában csak jót nevetett azon, hogy ilyen hátul helyezkedik el a legjobbak között. "Az, hogy a világranglista 18. helyén tanyázok, nevetséges rám nézve, hiszen még mindig úgy gondolom, hogy ott vagyok a világ hat legjobb játékosa között" - mondta "Barney". "Nagyon jól összpontosítottam a Premier League-re ebben az évben, ezért kihagytam hat versenyt a kilenc állomásos European-tourból. Ez az oka annak, hogy ennyire lecsúsztam a ranglistán. De vissza fogok jönni. Igazán jól ment a játék legutóbb is, csak nem volt szerencsém. John Culen ellen 111 pont körüli átlagom volt, dobtam 8 maximumot nyolc leg alatt és ennek ellenére kikaptam 6-2-re. Mit lehet erre mondani?" - tette fel a mosolyogva a költői kérdés a holland legenda.

2012-ben Barneveldnek sikerült megnyernie a Grand Slam of Dartsot, a döntőben éppen honfitársát, Michael van Gerwent győzte le. A 48 éves bajnok elmondása szerint érzi magában az erőt egy újabb kiugró eredményre. "Jó emlékeim vannak erről a versenyről. Micheal ellen egy fantasztikus döntőt játszottunk, végül 16-14-re sikerült őt legyőznöm. Nagyon izgalmas volt a világ legjobbját legyőzni a döntőben. Nagyszerű érzés volt a magasba emelni a trófeát, és úgy érzem, újra képes lehetek megnyerni a versenyt" - tette hozzá. Barneveld elmondta, tetszik neki a labdarúgó Bajnokok Ligájához hasonló lebonyolítás, ezen a versenyen ugyanis a BDO és a PDC játékosok 4 fős csoportokba kerülnek, ahonnan körmérkőzés után a legjobb két játékos jut tovább. Barneveld a világbajnok Gary Anderson mellett az amerikai Larry Butler és az angol Andy Boulton ellen meccsel majd a továbbjutásért.

Ahogy azt már megszokhattátok, major-torna lévén szó a hatharom.com ezúttal is naponta jelentkezik majd beharangozókkal és tippekkel. Érdemes lesz tehát velünk tartani!

Barney az első körben a 42 éves PDC-s Andy Boulton ellen kezd, a bukik szerint pedig nem okozhat gondot számára a győzelem megszerzésre. Ami a végső győzelmet illeti, ott már kicsit más a helyzet, hiszen Barney a 10. legnagyobb esélyes, végső győzelme esetén pedig 36-szoros pénzt markolhatnak fel a fogadók.

Fogadás a győztesre    
R.van Barneveld A. Boulton
1.22 3.40