Tenisz

Ismét Nadal-Rosol, ismét over?

  • hatharom.com
megosztom

Bázel után Párizsban is megmérkőzik egymással az egykori világelső Rafa Nadal és a cseh Lukas Rosol.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Friss lehet az élmény Rafa Nadalnak és Lukas Rosolnak, ugyanis az előző héten Bázelben is össze mérték erőjüket. A torna egyik legjobb meccsét produkálták, a cseh játékos a maximumon kezdte a találkozót és sokáig úgy tűnt, hogy a három évvel ezelőtti wimbledoni tornához hasonlóan, ismét levadássza az egykori világelső skalpját. 6-2, 5-3-nál viszont megtorpant, nem tudta kiszerválni a győzelmet, a mallorcai klasszisnak pedig nem kellett több, a lélektani előnyt kihasználva zsinórban négy játékot nyerve visszajött a meccsbe. A döntő szettben Rosol mindent bevetett, elkezdte utánozni a spanyol riválisát, próbálta felhúzni, de ez sem mentette meg a vereségtől.

Lukas Rosol-Rafael Nadal
Hatharom-tipp: 21,5 játék felett
TippmixPro @ 1.75

Nem volt korrekt, amit a cseh legutóbb művelt, nem jellemző a Touron, hogy ilyen eszközökkel próbálnák meg kizökkenteni a másikat. Rosol egyébként ezzel csak azt érte el, hogy Nadal még jobban akarta a győzelmet.

Mindketten gyakorlatilag szettenként más arcukat mutatták. A cseh játékosnak, amíg sült a keze és nem püfölt mindent a hálóba vagy a nézőtérre, addig a spanyolnak nem nagyon volt válasza, hiszen rendre az alapvonal mögött méterekkel szaladgált, ami csak egy-egy nagy mentésre volt jó, onnan uralni nem tudta a játékot. Amint viszont Rosol elkezdte gyártani a ki nem kényszerített hibákat, Rafa önbizalma is megjött.

A brnói srácra nem jellemző, hogy visszafogná magát, vélhetően ugyanolyan agresszíven fog játszani, mint a korábbi meccseiken. Ez eddig is elég volt arra, hogy megszorongassa a spanyolt, sőt győzte is már le, szóval felesleges is lenne okosabb teniszt hoznia. Azt meghagyja Nadalnak, aki tényleg elindult a helyes úton, de egyelőre még a magabiztos győzelmek váratnak magukra. Ahogyan a bázeli meccsükön, úgy most is 21,5-nél húzták meg a határt a bukik, mi pedig ismét overt szimatolunk.

Rosol és Nadal egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Bázel Kemény Nadal 1:6, 7:5, 7:6
2014 Wimbledon Nadal 4:6, 7:6, 6:4, 6:4
2014 Doha Kemény Nadal 6:2, 7:5
2012 Wimbledon Rosol 6:7, 6:4, 6:4, 2:6, 6:4
megosztom