Magyar válogatott

Nagyon megleptük a világbajnok Möllert

  • hatharom.com/mlsz.hu

Megkezdte a felkészülését a Norvégiai pótselejtezőre a magyar válogatott - igaz, a szakmai stáb csak az idehaza játszó játékosokkal vonult el a telki edzőközpontba. Bernd Storckék elsősorban a játékosok fizikai állapotára lesznek kíváncsiak a héten, Andreas Möllernek viszont olyat mutattunk, ami igazán meglepte.

Möller és Storck már a nyerő taktika kidolgozásán munkálkodik / mlsz.hu

Bernd Storck szövetségi kapitány a vasárnapi regenerációs nap után hétfőn délelőtt már edzést is tartott a norvégok elleni Eb-pótselejtezőre készülő válogatott itthon játszó kerettagjainak - írja az mlsz.hu. "Történelmi lehetőség előtt állunk, mindent meg kell tennünk, hogy élni tudjunk ezzel, és kijussunk az Eb-re. Nagy segítség, hogy meg tudjuk tartani a tegnap megkezdődött összetartást, ez az egy hét is sokat számít a felkészülésünkben, ezúton szeretném megköszönni a kluboknak, hogy lehetőséget biztosítottak az edzőtáborozásra - fogalmazott a szövetségi kapitány. Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében a hétvégén nem rendeznek fordulót az NB I-ben, mivel a kapitány kérésére a teljes forduló programját elhalasztották. "Ezen a héten szeretnék minél több információhoz jutni a kerettagok fizikai állapotáról, emellett megismerkedhetek néhány olyan játékossal, akik korábban nem voltak benne a keretben. Felmérésekkel kezdjük a hetet, ahol fehéren-feketén láthatjuk majd, ki milyen állapotban van, többek között gyorsasági, állóképességi tesztek szerepelnek a keddi programban. Roppant fontos lesz a megfelelő regeneráció a két mérkőzés között, erre már most elkezdtük a felkészülést." - vázolta fel a heti programot a német szakember.

Szerinted kijutunk az Eb-re?x;

Bernd Storck újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a norvég válogatott erőssége a szervezett, jó védekezés, és nemzetközi tapasztalat terén is jól áll ellenfelünk, hiszen legtöbb játékosa érdekelt valamelyik európai kupasorozatban."Optimista vagyok a párharc előtt, mert az előző mérkőzéseken láthattuk, hogy versenyképes a válogatottunk. Már bizonyítottuk, hogy tudunk jól futballozni, tudunk gólokat lőni, a játékosokon pedig érzem, hogy mindannyian a cél elérésére fókuszálnak. Fejben nagyjából már összeállt a csapat, az idegenbeli mérkőzésen meg kell ugyan oldanunk Juhász Roland hiányát, de már látjuk, kik lehetnek azok a játékosok, akik ott lehetnek majd a pályán, és ez alapján dolgozzuk ki a taktikát a két mérkőzésre" - tette hozzá a kapitány.

A szövetségi kapitány segítője, Andreas Möller hozzátette: most először jár Magyarországon, és nagyon kellemes meglepetésben volt része, mikor megismerte a telki edzőközpontot. "Nagy meglepetés volt számomra, hogy milyen kiváló lehetőségek fogadtak Telkiben. Nagyon várom a következő időszakot, izgalmas kihívás vár ránk. Az első benyomások pozitívak, de szeretném még jobban megismerni a játékosokat a következő egy-két napban. A válogatottnak már van egy jól működő játéka, ezért a következő napokban a taktikai finomításokon lesz a hangsúly. Sok apróságon múlik majd a siker, ezért fontos az alapos felkészülés. Bernd Storck tökéletesen ismeri a csapatot, azért vagyok itt, hogy támogassam a szövetségi kapitányt, és segítsek az ötletei megvalósításában" - így Andreas Möller.

Ami a keretet illeti, a szurkolók és a szakma körében megosztó reakciókat váltott ki, hogy Storck rengeteg játékost hívott meg a bő keretbe. Persze, azért akadnak "nagy öregek" is, mint például Gera Zoltán, aki legutóbb gólt lőtt Norvégiának a magyar címeres mezben – a 2006 őszi hazai 4-1-es vereség ennek ellenére aligha jó emlék a Fradi játékos számára, akinek pályafutása méltó "csattanója" lehetne az Eb-részvétel. "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondolok erre. Persze nem csak rajtam múlik, mi lesz a párharc vége. Sok mindent elértem a futballban, de egy ilyen nagy esemény hiányzik a pályafutásomból. Nagyon bízom benne, hogy megadatik - nyilatkozta Gera a fradi.hu-nak. "Az utóbbi időben nemzetközileg is egyre több helyen kiemelték a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy kiemelkedő fizikális állapotban vagyunk, nem hiszem, hogy elnyomnának minket a norvégok. Nem szabad, hogy az ő stílusuk határozza meg a meccset, a saját elképzelésünket akarjuk megvalósítani a pályán." - vázolta fel a nyertes hozzáállást a rutinos középpályás.

A fentiekből is láthatjuk, hogy a magyar fél egyértelműen optimista, az oddsok viszont nem nagyon mozognak a kikerülések óta, sőt..Az első meccs favoritja továbbra is Norvégia, akárcsak a továbbjutásé, előbbire 1.85, utóbbira 1.55-ös szorzót kínálnak a magyar fogadóirodánál.

Fogadás a végeredményre    
Norvégia Döntetlen Magyarország
1.85 3.20 4.30
Ki jut tovább?    
Norvégia Magyarország
1.55 2.30
[2127947] 2015-11-12 20:45:00 Norvégia - Magyarországx;