Női kézilabda BL

Csak a Győrön múlik, mennyi lesz a vége

  • hatharom.com

Kötelező győzelem előtt áll a Győri ETO, amely a dán Midtjyllandtól elszenvedett váratlan vereség után az osztrák Hypo ellen állíthatja helyre az önbizalmát.

A második forduló legnagyobb meglepetését okozta a Győr azzal, hogy hazai pályán, egy parádésra sikeredett első 15 perc után súlyosnak tetsző, hatgólos vereséget szenvedett a KEK-győztes dán Midtjyllandtól. Ambros Martín együttesének látványos összeomlása jelzi, hogy nagyon sok munka vár még a lányokra, ha meg akarják valósítani a klub célkitűzéseit, azaz 2014 után ismét BL-t szeretnének nyerni. A hét közben a Debrecen ellen magabiztos győzelemmel hangoltak a győriek a hétvégi BL-meccsre, ám az osztrák Hypo az erőviszonyok ismeretében nem jelenthet komoly kihívást a magyar csapatnak. Az elmúlt öt évben a Hyponak nem sikerült a továbbjutás a csoportküzdelmekből. Az idei kihívásokról így nyilatkozott Gerhard Haidvogel ügyvezető igazgató "csapatunk jelenleg a fiatalítás és a lokális csapat kialakításának folyamatát éli, ezért az idei BL még nagyobb kihívást jelent számunkra. A csoportmeccseken célunk az, hogy minél tovább tudjuk majd tartani az ellenfeleket, mert tisztában vagyunk azzal, hogy három rendkívül tapasztalt és erős csapattal kell megküzdenünk". A fiatal csapat egyik legtapasztaltabb tagja a magyar Mehlmann Ibolya, de Mosonmagyaróvárról is érkezett játékos az osztrák csapatba Kiss Kitti személyében, edző pedig Kovács Ferenc.

A Hypo első BL-csoportmérkőzését a dán Midtjyllanddal játszotta, amely a dánok 33-21-es győzelmével végződött, a Vardar Szkopje pedig 38-25-s győzelmet aratott az osztrák gárda ellen. Ezekből az eredményekből is látható, hogy a Győr klasszisokkal jobb csapat aktuális ellenfelénél, így nem lehet csodálkozni azon, hogy 1.01-es szorzót kínálnak a bukik a vendégsikerre.

Fogadás a végeredményre    
Hypo Döntetlen Győri ETO
14.75 14.50 1.01
Hypo - Győri Audi ETO
Bajnokok Ligája, C-csoport, 3. forduló
Maria Enzersdorf , szombat 20.15
Vezeti: Robert Schulze (GER) Tobias Tönnies (GER)
Tv: Sport1, EHF Tv,
Tabella
    M GY D V GK P
1. Midtjylland N 2 2 0 0 59:42 4
2. Vardar SCBT N 2 1 0 1 60:52 2
3. Győri ETO N 2 1 0 1 48:48 2
4. Hypo NÖ N 2 0 0 2 46:71 0