Női kézilabda BL

A Fradinak egy újabb bravúr továbbjutást érhet

Újabb komoly idegenbeli mérkőzés vár a Fradi kézis lányaira, hiszen a BL csoportkör harmadik fordulójában a német Thüringer otthonába látogatnak.

Elek Gáborék nagyot küzdöttek a Fleury ellen / ehfcl.com

Ha egy drámai jelzőt szeretnénk használni, azt is mondhatnánk, hogy a Ferencváros a csodával határos módon mentett pontot hétvégén a francia Fleury otthonában, hiszen Cifra Anita az utolsó másodpercben dobott góljával alakította ki a 24-24-es végeredményt a magyar bajnok. Elek Gábor lányai a mérkőzést katasztrofálisan kezdték, hiszen bő tíz perc alatt már mínusz hét gól is volt a differencia, de a csapat végül fokozatosan magára talált és végül rendkívül fontos pontot szerzett. A franciák elleni remi valóban nagyon sokat érhet, hiszen a csoport másik tagjától nem igazán várható hasonló bravúr.

Szucsánszki Zitára és társai vasárnap egy újabb kemény idegenbeli összecsapás vár, hiszen a német Thüringer otthonában kell pályára lépni. A továbbjutás szempontjából egy újabb zöld-fehér pontszerzés aranyat érhet, éppen ezért ennek szellemében is készültek a lányok a németek elleni derbire. A Fradi spanyol légiósa, Nerea Pena arról beszél csapata honlapjának, hogy miben kell javulniuk a Fleury elleni találkozóhoz képest. "Németországban nagyon jó, de egyben roppant nehéz meccset várok, idegenben sohasem könnyű. Remélem nem olyan lesz a kezdés utáni tizenöt perc, mint a Fleury elleni volt. Abban bízom, ezúttal jobban koncentrálunk és pontosabban célzunk a kapuralövéseknél az elején, biztos vagyok benne, tanultunk a múlt heti hibáinkból. A Fleury és a Thüringer a csoportban a két legnehezebb ellenfél, de szerintem a németek stílusa jobban fekszik nekünk. Ők nem az egyéni képességekre építenek, mint a franciák, rendszerben gondolkoznak, kiszámíthatóbb a játékuk.” Nerea Pena szerint csapattársaival a körülményekhez képest kihozták a maximumot a legutóbbi BL-meccsből, arról is meg van győződve, hogy ezúttal is mindent megtesznek a sikerért, amelyre van is reális esély az egyébként erős ellenfél otthonában. „Ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor nyerünk. Fiatal a csapatunk, és sok új, nyáron érkezett játékosunk van, de egyre jobban összeszokunk. Mindig mondom, ha akár a világ hét legjobb játékosát egybe rakod, még egyáltalán nem biztos, hogy egyből a legjobb csapatot is alkotják. Össze kell érniük, meg kell ismerniük egymást, de jó úton haladunk” - mondta a vb-bronzérmes irányító.

Az oddsok tökéletesen alátámasztják a spanyol játékos szavait, hiszen a Tippmixprón egálban vannak a szorzók, mindkét csapat győzelme kereken 2.00-ás szorzót ér. Vajon a franciák elleni bravúr után Németországban is összejön a pontszerzés a Fradinak?

Fogadás a végeredményre    
Thüringer Döntetlen FTC
2.00 8.25 2.00
Thüringer - FTC-RailCargo-Hungária
Bajnokok Ligája, B-csoport, 3. forduló
Nordhausen, vasárnap 14.00
Vezeti: Branka Maric (SRB) Zorica Masic (SRB)
TV: Sport1, EHF Tv.
Tabella
    M GY D V GK P
1. Ferencvárosi TC 2 1 1 0 56:44 3
2. Thüringer 2 1 1 0 54:48 3
3. Fleury Loiret 2 0 2 0 55:55 2
4. Podravka Koprivnica 2 0 0 2 37:55 0