Premier League

Klopp kirúgatja Mourinhót?

  • hatharom.com

Amennyiben a Chelsea a Liverpoolt sem győzi le, úgy nagy az esélye annak, hogy José Mourinhónak megköszönik a munkáját.

Az biztos, hogy a szombati mérkőzés után mindketten nem mosolyognak majd.

Egyre mélyebbre süllyed a Chelsea, hiszen José Mourinhóék legutóbb hét tétmérkőzésükből mindössze egyet nyertek meg. Legutóbbi bajnokijukon a West Hamtől kaptak ki, aminek köszönhetően egészen a 15. helyig csúsztak vissza a Premier League-ben, míg kedden a Stoke ellenében estek ki az Angol Ligakupából.

Ahogy már korábban is említettük, a tavalyi bajnokcsapat gyengélkedése egyértelműen a gárda védelmének köszönhető, hiszen a korábban stabil lábakon álló hátsó alakzatot manapság már csak az az együttese nem töri fel, amelyik nem akarja. Így fordulhat elő a Chelsea-vel az, hogy mínuszos a gólaránya a Premier League-ben 10 fordulót követően, és majdnem két gólt kap meccsenként...

A hab tortán pedig az, hogy Thibaut Courtois és Braniszlav Ivanovics mellett Diego Costa és Pedro sem áll a portugál mester rendelkezésére szombaton, avagy épkézláb támadó nélkül - Loic Rémynek és Radamel Falcaónak gyakorlatilag évek óta nem megy - lépnek pályára, ami szintén nem a hazaiak malmára hajtja a vizet, pedig a londoniak győzelmi kényszerben vannak.

[1988810] 2015-10-31 13:45:00 Chelsea - Liverpoolx

A Liverpool sem tündököl különösebben, hiszen öt döntetlent követően a Bournemouth ellen az Angol Ligakupában sikerült végre nyernie a Vörösöknek. Ami viszont mindenképp bizakodása ad okot a vendégeknél, hogy Jürgen Kloppal a csapat négy tétmérkőzésen mindössze két gólt kapott.

A hátsó alakzatát tehát már összegyúrta a német mester, azonban az előre játékkal akadnak még gondjai James Milneréknek, ám már ott is látszik a fény az alagút végén, hiszen egyre formásabb és hatékonyabb akciókat vezetnek a liverpooliak. A csapat első számú csatára, Daniel Sturridge, ugyan nem lép pályára szombaton, azonban bőven lesz helyette olyan játékos - például Christian Benteke -, aki mattolhatja a Kékeket. A Chelsea korábbi üdvöskéjén kívül Jon Flanagan, Jordan Henderson, Joseph Gomez, Danny Ings, Jordan Rossiter és Kolo Touré bajlódik sérüléssel a vendégeknél, azonban még így is van sanszuk a sikerre Londonban.

Összességében a formák és a csapatok mérkőzéshez való hozzáállása alapján egy igazi ki-ki mérkőzésre számítunk, gyakorlatilag olyanra, mint amilyet a felek az elmúlt években produkáltak. Vagyis az egyik legbiztosabb fogadási lehetőség a szombati rangadóra nem más, mint a mindkét csapat szerez gólt, ami egyébiránt a felek legutóbbi négy Stamford Bridge-en játszott bajnokiján előfordult.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.75 1.85
[1988810] 2015-10-31 13:45:00 Chelsea - Liverpoolx;