Tenisz

Dimitrov is megráncigálhatja Nadal bajszát

  • hatharom.com

A spanyol világklasszisra a legjobb 16 között is nehéz menet vár a vajkezű bolgár ellen.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A bázeli tenisztorna szerdai játéknapjának csúcsmeccse egyértelműen Grigor Dimitrov és Rafael Nadal ütközete lesz. Egyik játékos sem játszott az elmúlt hónapokban a legjobb formájában - és akkor még finoman fogalmaztunk -, de ettől függetlenül nagy hiba lenne kihagyni ezt a találkozót, főleg, hogy értékkel kecsegtető tippünk is van rá. A mallorcai sztár 6-0-ra vezet az egymás elleni összehasonlításban, ám az 1.50 körüli szorzója mutatja, hogy nem lesz ez egy sétagalopp számára.

Grigor Dimitrov-Rafael Nadal
Hatharom-tipp: 22,5 játék felett
TippmixPro @ 1.65

Nadal az első fordulóban is borzasztóan megszenvedett, Lukas Rosol 6-1, 5-3-ra vezetett ellene. A szakadék széléről táncolt vissza a spanyol, de pont az ilyen nagy csatákban megnyert sikerekre van szüksége. Több szempontból is nehéz meccs volt ez, egyrészről a cseh borzasztó agresszíven játszott, másrészről pedig hozta magát és ott kötött bele Nadalba, ahol tudott - ő is elkezdte húzni az időt, nyögött az ütéseknél (pedig nem szokott), illetve minden return előtt kopogtatta a földet. A döntő szettben sikerült is ezzel kizökkentenie Rafát, de a győzelemhez kevés volt.

Dimitrov hasonló cipőben jár, mint a hispán, időnként megvannak az ütései, de valahogy a győzelmek nem jönnek. Egyelőre az edzőcsere sem hozta meg az új lendületet a bolgárnak, viszont nem engedheti el ezt a szezont, hiszen már így is rengeteget esett hátra és ha így folytatja, akkor még a 30-ból is kicsúszhat. Bázelben negyeddöntőt kellene védenie, ehhez pedig nyernie kell ezt a meccset. Az első körben elég meggyőző volt a játéka Szergij Sztahovszkij ellen, viszont most várhatóan ennél is több kell majd.

Nadal Rosol ellen borzasztó passzívan játszott, Dimitrov pedig jó ideje nem azt a támadó teniszt hozza már, amit megszokhattunk tőle a karrierje elején. Ha egyikük sem fogja felvállalni az agresszor szerepét, akkor garantáltan nem lesz egy rövid meccs. Az előző két salakos összecsapásukat simán nyerte a spanyol, előtte viszont rendre megszenvedett a bolgárral.

Dimitrov és Nadal egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Madrid Salak Nadal 6:3, 6:4
2014 Róma Salak Nadal 6:2, 6:2
2014 Australian Open Kemény Nadal 3:6, 7:6, 7:6, 6:2
2013 Cincinnati Kemény Nadal 6:2, 5:7, 6:2
2013 Monte-Carlo Salak Nadal 6:2, 2:6, 6:4
2009 Rotterdam Kemény Nadal 7:5, 3:6, 6:2