NB I

Újabb ajándék a Tippmixprótól?

A 14. fordulóban is találtunk olyan meccset, amelyre mindenképpen megéri fogadni!

Október 31-én rendezik az NB I 14. fordulóját, amely vélhetően az utolsó lesz a pótselejtező miatti válogatott szünet előtt. Habár még hivatalosan nem halasztották el a 15. fordulót, amelyet a Norvégia-Magyarország pótselejtező előtt néhány nappal rendeznének, Bernd Storck egyértelmű szándéka, hogy egy héttel többet dolgozhasson az itthon játszó játékosokkal. No, de a 14. fordulót még biztosan megtartják, így szokásunkhoz híven mazsolázni kezdtünk a    szorzóiból.

Fogadás az NB I 14. fordulójára - a    oddsai
Dátum Mérkőzés 1 X 2
Szombat, 15:30 INFO Paks-Puskás Akadémia 1.78 3.40 4.40
Szombat, 18:00 INFO Debrecen-Honvéd 1.70 3.45 4.90
Szombat, 18:00 INFO Békéscsaba-Újpest 4.10 3.35 1.85
Szombat, 18:00 INFO Ferencváros-Vasas 1.13 7.50 15.00
Szombat, 18:00 INFO MTK-Haladás 1.88 3.35 4.00
Szombat, 18:00 INFO Videoton-Diósgyőr 1.72 3.45 4.80

És egyből meg is akadt a szemünk a Debrecen-Honvéd mérkőzésen, mert ez bizony egy elhibázott odds - véljük mi. Az a Honvéd látogat a Cívisvárosba, amely augusztus vége óta nem tudott idegenben bajnokit nyerni. Kemenesék legutóbb az MTK-tól kaptak ki Angyalföldön, előtte pedig Székesfehérváron szaladtak bele egy hármasba. Nem mintha a rivális Debrecen megállíthatatlan csapat benyomását keltené, a Felcsút elleni döntetlen a csalódás kategóriába tartozik, azonban a legutóbbi hazai meccsen hetet vágták Baloghék. A harmadik fordulóban Kispesten egy szoros döntetlent játszottak, a fővárosiak győztes pozícióból buktak el két pontot. A Honvédnak nem szokott menni a Cívisvárosban, az elmúlt években egyszer tudtak nyerni, de a két évvel ezelőtti siker is csak arra volt elég, hogy a hazaiak bajnoki ünneplését kicsit bosszússá tegye. Tavaly a Loki nagyon simán, 4-0-ra tudott nyerni a Honvéd ellen, és bizony mi most is a hazai sikerre szavazunk, ennek fényében az 1.70-es odds bizony nagyon megfontolandó!

Paksra látogat a Puskás Akadémia, amely csapat nyeretlensége már a 6. forduló óta húzódik. Lencséék legutóbb nyert helyzetből adtak le két pontot a Loki ellen, így habár nem is állnak kiesőhelyen, már most lehet sejteni, hogy Robert Jarni csapata inkább a kiesés elkerüléséért fog küzdeni, mintsem a felsőházba jutásért. A Tolna megyei csapat azonban kitűnő formának örvend, a zsinórban három bajnoki sikert kicsit beárnyékolja ugyan a kupakiesés, de ezt alighanem megbocsátják a zöld-fehér hívek, ha ránéznek a tabellára. A Paks remek hazai teljesítményéről már többször szóltunk, a békéscsabai 0-2-ről való fordítás pedig az önbizalomnak is jót tehetett. Ezidáig a Felcsút pontot sem szerzett Pakson, és szerintünk most sem fog. Aki hisz nekünk, 1.78-ért teheti a "H"-t.

Négy veretlen mérkőzés szükségeltetik még a klubrekord megdöntéséhez a Ferencvárosnál, de aligha a Vasas lesz az a csapat, amely ellen a legjobban megizzadnak majd Bödéék. A magabiztos miskolci siker után a kiesőhelyen álló angyalföldiek legyőzése ujjgyakorlat kéne legyen, akár 3-4 gólt is közé tehetnek a zöld-fehérek. Augusztus elején a Fáy utcában 2-0-ra tudott nyerni a Fradi, ez az eredmény pedig most is minimális elvárás a leendő bajnokkal szemben.

Ha a Videoton nem kapott volna ki Szombathelyen, bátran ajánlanánk most a hazai sikert a Diósgyőr elleni bajnokin, de így azt mondjuk, jobb ebből a meccsből kimaradni, hiszen az idei szezon két nagy csalódásának csatájában az 1.72-es szorzó nem value egyik kimenetelre sem. A teljesen kiszámíthatatlan forma, szinte véletlenszerű eredmények ismétlődése már tendenciává vált mindkét oldalon, talán az egyetlen, amiből kiindulhatunk, hogy a Videoton hét bajnokija mind hazai győzelemmel ért véget. Horváth Ferenc csapatának győzelmét támasztja alá az is, hogy az utolsó négy, DVTK elleni meccsüket megnyerték a piros-kékek, egyaránt 2-1-re. A mérkőzésre nem utazhat el a diósgyőriek hétvégén kiállított játékosa, Tamás Márk. Sok érvet sorakoztattunk fel a Vidi győzelme mellett, de csak ismételni tudjuk magunkat, 1.72-ért hagyjuk ezt a meccset...

[2005844] 2015-10-31 18:00:00 Videoton - Diósgyőrx;

Kezdi összekapni magát az MTK csapata, zsinórban két győzelmük után viszont a tabella negyedik helyén álló Haladás ellen nem lesz egyszerű megszerezniük mindhárom pontot. A két klub között egyébként nyilvánvaló a jó kapcsolat, köszönhetően az MTK klublegendáinak, Illés Bélának és Halmai Gábornak, ez azonban nem jelent semmit, hiszen a kék-fehérek tavaly sem adták le a pontokat a Halinak, amikor igazán szükségük lett volna rá. Nehezen tippelhető mérkőzésről van szó, hiszen a vasiak továbbra is csak a Ferencváros ellen kapituláltak a bajnokságban. Az 1.88-as szorzó nem rossz a kék-fehérekre, ám a Hali idegenben még több pontot is gyűjtött, mint a Rohonczi úton.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Békéscsaba menthetetlen csapat, a Loki ellen 0-7 után most 2-0-ról nem sikerült pontot szerezniük a Paks ellen. Habár Birtalanék még lőtávon belül vannak, a négy pont nem behozhatatlan hátrány a Puskás Akadémiával szemben, ám a realitások azt mondják, tényleg messze a viharsarkiaknak van a leggyengébb csapatuk, ahogy azt mi is írtuk a szezon előtt, ez a játékoskeret nem NB I-es szintű. Az Újpest több hetes vergődés után végre nyerni tudott egy bajnokit, így valamelyest megnyugodhatnának a kedélyek a Megyeri úton, ha nem lenne a csapaton belüli széthúzás és feszültség, amelyről Wintermantel Zsolt is írt nemrég. Az 1.85-ös szorzó jónak tűnik a vendég lila-fehérek győzelmére!

2015-10-31;212
184980