Magyar Kupa

Simázhat a Fradi, Szombathelyen javíthat a Vidi

A Ferencváros a Csákvár ellen lép pályára, a Videoton pedig Szombathelyen javítaná ki a bajnoki botlást.

Már a negyedik fordulót rendezik a Magyar Kupában a héten, az első olyan kör odavágói lesznek kedden és szerdán, ahol a továbbjutó két mérkőzésen dől el. A nyolc mérkőzésből a    -n hétre fogadhatunk egyelőre, lássuk, melyek ezek.

TippmixPro
  1 X 2
Békéscsaba-MTK 4.10 3.35 1.85
ZTE-Újpest 3.50 3.35 1.90
Szeged-Debrecen 6.55 3.75 1.45
Nyíregyháza-Sopron 2.20 3.20 2.75
Honvéd-Kozármisleny 1.28 4.60 9.00
Haladás-Videoton 3.00 3.20 2.30
FTC-Csákvár 1.03 11.00 22.00

Az egyetlen keddi találkozó máris egy NB I-es összecsapás lesz (egy ilyen van még ezen kívül), a Békéscsaba az MTK-t fogadja. A két gárda három éve már összecsapott egyszer a kupasorozatban, akkor a negyeddöntőkben az MTK oda-vissza 3-0-ra kapta el a lila fehéreket. A bajnokságban közel sem kell ennyit visszamenni, hogy megtaláljuk a legutóbbi összecsapásukat, október elején 1-1-re zárult a két csapat mérkőzése a Kórház utcában úgy, hogy Bratislav Punosevac az utolsó percben mentett meg egy pontot. A kiesés ellen harcoló Csabánál aligha prioritás most a kupasorozat, már a Kisvárda ellen is csak nagy nehézségek árán jutott tovább Zoran Szpisljak együttese. A     1.85-ös szorzója már csak azért is megfontolandó, mert az egyik híres netes bukmékernél "csak" 1.66-ért mérik a fővárosiak győzelmét.

A legpikánsabb összecsapást talán a Zalaegerszeg és az Újpest vívja majd. Nem titok a szurkolói életben jártas olvasók előtt, a zalaegerszegi tábor a ferencvárosiakkal van jóban, míg a szombathelyi az újpestiekkel, így még akár az is előfordulhat, hogy fradisták is lesznek a ZTE táborában. A két gárda közül egyértelműen a kék-fehérek vannak jobb formában, Csank János fiai még pontot sem vesztettek hazai pályán. Izgalmas, jó meccs lesz!

Két NB I-es topcsapat, a Debrecen és a Ferencváros is már az első meccsen eldöntheti a továbbjutást. A Loki Szegedre utazik, míg a Ferencváros azt a Csákvárt fogadja, amely ellen márciusban a tavalyi kupasorozatban oda-vissza ötöt rúgott. A vendégek amúgy sincsenek kirobbanó formában, bajnokin az utolsó négy meccsükön pontot sem szereztek, viszont tíz gólt kaptak.

Hazautaznia sem kellett volna a Videotonnak Szombathelyről, hiszen a bajnoki vereségük után néhány nappal ismételten a Vas megyébe szólítja a kötelesség Gyurcsó Ádámékat. A zöld-fehérek Király Gábor parádés meccseinek köszönhetően mindkétszer 1-0-val hozták le eddig a bajnokcsapat elleni meccseket, ám a kupában 180 perce lesz a fehérváriaknak arra, hogy felülmúljak a Halit. Nehezen tippelhető meccs...

Óva intenénk mindenkit, aki úgy gondolja, hogy a Honvéd lazán lemossa majd a Kozármislenyt - hiába van alacsony odds a fővárosiak sikerére hazai pályán. A Kispest zsinórban három bajnoki vereségen van túl és a kupában is csak hosszabbításban tudták kiütni a Soroksár együttesét. Ezzel szemben a Kozármisleny magabiztosan, veretlenül vezeti az NB III Közép csoportját, eredményeik pedig egyértelműen azt mutatják, megütik az NB II-es szintet. Wittrédiék trófeái között már ott van két NB I-es csapat, hiszen a Puskás Akadémia mellett a Diósgyőrt is sikerült kiverniük a kupából, ráadásul kapott gól nélkül. Nagyon-nagyon meglepődnénk, ha Marco Rossi fiai simán, kiütéssel tudnák le a kupaküzdelmet.

2015-10-27;213
2015-10-28;213
2015-11-18;213