Premier League

Nyer végre Klopp a Liverpoollal?

  • hatharom.com

Eddig két döntetlen a mérlege Jürgen Kloppnak a Liverpool kispadján és vasárnap sem vár könnyű menet a Vörösökre.

Vasárnap vajon megszerzi első győzelmét a Liverpoollal Jürgne Klopp? - Fotó: caughtoffside.com

Legutóbbi nyolc tétmérkőzésén hétszer is döntetlent játszott a Liverpool, vagyis az új mester, Jürgen Klopp sem mozdította ki a gödörből a csapatot. A német szakvezető pár nap leforgása alatt két remit hozott össze a Vörösök élén, a Tottenham otthonában elért gól nélküli iksz a pozitív, míg a Kazany elleni 1-1-es döntetlen a negatív meglepetések közé tartozik.

Utóbbi főleg azért számít rossz eredménynek, mert a hazaiak a 36. perctől emberelőnyben futballoztak, amit egy minutum alatt ki is használtak, vagyis hiába volt bő 50 percük, hogy eldöntsék a találkozót, nem tudtak betalálni az oroszok hálójába.

Az élet viszont nem áll meg, vasárnap már a Southampton ellen kell csatába vezetnie Kloppnak a Liverpoolt. Kőkemény 90 perc vár a hazaiakra, hiszen a Szenteknek pazarul megy mostanság, legutóbb négy meccsükön veretlenek maradtak, utolsó idegenbeli fellépésükön a Stamford Bridge-en nyertek 3-1-re. Ráadásul a hazaiaknál még mindig sok a sérült játékos, igaz, Christian Benteke már hadra fogható, és Daniel Sturridge játékára is nagy esély mutatkozik, avagy nagyon úgy fest, hogy a komplett támadóegységét be tudja vetni Klopp vasárnap, ami nem egy rossz előjel.

[1988804] 2015-10-25 17:15:00 Liverpool - Southamptonx

Ahogy az előbb említettük, a vendégek formában vannak, Ronald Koeman gárdája remekel mostanság, aminek az eredménye, hogy a piros-fehérek két hellyel megelőzik a Liverpoolt a Premier League-ben. A Szentek formába lendülése főleg annak köszönhető, hogy a korábban sokáig sérüléssel bajlódó húzóemberek visszaszállingóztak a csapatba, vagyis most már a tavalyi, parádés fordulatszámon pörög a Southampton.

Hiába játszanak idegenben Graziano Pelléék, házon kívül jól megy a Szenteknek az idei szezonban, a bajnokságban például még veretlenek, és ahogy fentebb jeleztük, legutóbb a Chelsea otthonában tudtak diadalmaskodni Koemanék.

Alapvetően a Liverpoolnak van nagyobb sansza a győzelemre a hét utolsó napján, azonban ebben a pillanatban, ezt a Southamptont kár lenne leírni. Véleményünk szerint a piros-fehérek akár ki is babrálhatnak a Vörösökkel, vagyis egy igazi háromesélyes találkozóra van kilátás. A felek habitusát és közös múltját alapul véve, úgy gondoljuk, hogy a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióban van a legnagyobb érték, ami az utóbbi hetekben egyébként is nagyon gyakran előfordul a gárdák találkozóin.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.70 1.90
[1988804] 2015-10-25 17:15:00 Liverpool - Southamptonx;