Bundesliga

Sima meccs vár a Dortmundra

  • hatharom.com

A Bundesliga második helyén tanyázó BVB az utolsó pozícióban lévő Augsburgot fogadja vasárnap.

Aubameyang az Augsburg kapuját is beveheti. - Fotó: adifferentleague.co.uk

A Bayern München ellen elszenvedett 5-1-es vereséget követően zsinórban mind a két tétmeccsét megnyerte a Dortmund. A BVB előbb a bajnokságban a Mainz, majd az Európa Ligában a Gabala otthonában szerzett három pontot. A hétvégén pedig folytathatja jó sorozatát Thomas Tuchel gárdája, mivel a Bundesliga utolsó helyén szerénykedő Augsburgot látja vendégül a Signal Iduna Parkban.

A hazaiak visszatértek a sikerek ösvényére, ami annak köszönhető, hogy a sárga-feketék ismét stabilak hátul, míg a támadók megtalálták góllövő cipőjüket. Különösen Pierre-Emerick Aubameyang van formában, aki csütörtökön például mesterhármast lőtt, míg Mainzban két gólpasszt adott. Ha a gaboni támadó vasárnap is hozza formáját, akkor gyakorlatilag borítékolható a Dortmund sikere.

Fontos megjegyezni, hogy Tuchel mesternek egyébiránt egyre inkább kellemes problémái vannak, hiszen immáron csak Nuri Sahin az egyetlen maródi a fontosabb játékosok közül, igaz, a török játékos sem pótolhatatlan, sőt manapság már be se fér a Borussia kezdőcsapatába.

[2002174] 2015-10-25 15:30:00 Borussia Dortmund - Augsburgx

Ami a vendégeket illeti, amíg az Augsburg a tavalyi évadban a szezon pozitív meglepetéscsapata volt, addig idén a negatív. A piros-fehérek gyalázatosan szerepelnek a Bundesligában, kilenc forduló alatt mindössze öt pontot szereztek, aminek köszönhetően utolsók a táblázaton.

A gárdának főleg a góllövéssel vannak problémái, a csatárok képtelen a hálóba találni, gyakorlatilag az mindent elmond a vendégekről, hogy Paul Verhaegh, a gárda jobboldali hátvédje a gárda házi gólkirálya három találattal...

A jó passzban lévő Dortmundnak összességében nem okozhat gondot az Augsburg legyőzése, azonban a hazai sikerben még hendikeppel sincs érték. A BVB lőtt góljainak számában viszont igen, s ha nem történik égszakadás, földindulás, akkor a hazaiak legalább háromszor könnyedén betalálhatnak az utolsó helyezettnek.

Fogadás a Dortmund góljainak számára - a     szorzói
0 1 2 3+
11.00 5.25 3.65 1.65
[2002174] 2015-10-25 15:30:00 Borussia Dortmund - Augsburgx;