Női kézilabda BL

Bravúr kell Szucsánszkiéknak a győzelemhez

  • hatharom.com

A jelenlegi legjobb francia csapatnak számító Fleury Loiret otthonába látogat a Fradi: Elek Gábor lányainak legjobb tudásukat kell előhúzniuk a tarsolyból, ha meg akarják szerezni a győzelmet.

Elek Gábor és csapata nehéz 60 perc elé néz / ehfcl.com

Csoportelsőként várhatja a második fordulót a Ferencváros, miután múlt hétvégén Dabason könnyed, 28-16-os győzelmet aratott a csoport outsiderének tartott horvát Podravka Koprivnica ellenében. Elek Gábor tanítványaira ezúttal viszont egy igen komoly erőpróba vár, hiszen a francia és spanyol válogatottakkal teli tűzdelt Fleury Loiret otthonában kell helytállni, ami előzetesen egyáltalán nem tűnik könnyű feladatnak. A Fleury az első körben a német Thüringer otthonában 27-27-es döntetlent ért el, így ha hazai pályán le tudja győzni a Fradit, igen kedvező helyzetet teremt saját maga számára a továbbjutást illetően. Persze, ha a zöld-fehérek húznák be a találkozót, akkor ők tennének hatalmas lépést a következő körbe jutásért.

Fogadás végeredményre    
Fleury Loiret Döntetlen Ferencváros
1.80 8.25 2.20

A Fradi a hét közepén kiváló főpróbát tartott, hiszen az Érd elleni rangadót a vártnál sokkal simábban, 30-19-re megnyerte. A csapat beállósa, Cifra Anita szerint a jó teljesítmény nem véletlen."Jó úton járunk, az edzéseken és a meccseken is mindenki odateszi magát. Nincs semmilyen probléma, aki lehetőséget kap, hozzátesz az csapat összteljesítményéhez." - nyilatkozta a fradi.hu-nak Cifra, aki vasárnap is győzelemmel kedveskedve a drukkereknek.  

Ez az időszak elég húzós, Bajnokok Ligája- és bajnoki mérkőzések követik egymást igen sűrűn. Dabason nagyon jól indult a BL-szezon, a horvát Podravka ellen a vártnál könnyebben nyertünk, sok minden összejött. Dabashoz sok kellemes emlék fűz, vártam, hogy újra ott játsszunk, és ezúttal is sokan kijöttek nekünk szurkolni. Vasárnap nagyobb feladat vár ránk, ugyanis idegenben, egy jobb ellenféllel szemben játszunk. Jó lenne, ha a televízión keresztül is minél többen szorítanának értünk, mi mindent meg fogunk tenni a győzelemért.”- tette hozzá Cifra.

A bukiknál a hazai francia csapat számít esélyesebbnek, hiszen a Fleury győzelme 1.80-as szorzóval fogadható a Tippmixprónál, de a mérkőzés kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a Fradi sikere is 2.20-as szorzóval bír. A két csapat még soha nem találkozott egymással, így nehéz megjósolni mire számíthatunk, ám az biztos, hogy a Fleury hazai pályán rendkívül nehéz ellenfél. A tavalyi idényben a Fleury a KEK-döntőig menetelt, a fináléban legyőzte azt a Midtyllandot is, amely az elődöntőben oda-vissza verte a zöld-fehéreket...

Fleury Lorient - FTC-RailCargo-Hungária
Bajnokok Ligája, B-csoport, 2. forduló
Orleans, Szombat 15.15
Vezeti: Viktorija Kijauskaite (LTU) Ausra Zaliene (LTU)
Tv: Sport2, EHF Tv.
Tabella
    M GY d V GK P
1. Ferencvárosi TC 1 1 0 0 28:16 2
2. Thuringer 1 0 1 0 27:27 1
3. Fleury Loiret 1 0 1 0 27:27 1
4. Podravka Koprivnica 1 0 0 1 16:28 0