PL

A West Ham a Chelsea-t is megtréfálná

  • hatharom.com

Három nagyágyú skalpját már begyűjtötte a WHU, Slaven Bilicék szombaton a Chelsea-t is elkaphatják.

Slaven Bilic londoni rangadón vezetheti győzelemre szombaton a West Ham-et. - Fotó: leaguemanagers.com

Furcsa dolog állt elő a West Ham-Chelsea találkozó kapcsán, hiszen hosszú évek óta a Kalapácsosok várják jobb pozícióból a londoni városi rangadót, mivel kilenc fordulót követően Slaven Bilicék a negyedik, míg José Mourinhóék a 12. helyen tanyáznak.

A bordó-kékek eredményessége egyértelműen a horvát mesternek köszönhető, Bilic gatyába rázta a társaságot, megtanította küzdeni csapatát. Ennek pedig olyan eredményei vannak, mint például a WHU idegenbeli sikere az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City (!) otthonában. Az Upton Parkban még nem nyújt olyan jó teljesítményt a West Ham, mint idegenben, de a Chelsea ellen megkezdhetik a pontgyűjtést.

Egyrészt a hazaiaknál gyakorlatilag alig van már sérült játékos - a héten már Enner Valencia is játékra jelentkezik -, mivel mindössze Alex Song, Victor Moses és Winston Reid nem állhat Bilic rendelkezésére. Másrészt, ahogy fentebb említettük a bordó-kékek lényegesen jobb formában vannak és sokkal stabilabbak, avagy mikor kapnák el a Chelsea-t, ha nem akkor, amikor Mourinhóék bárki ellen ki tudnak kapni?

[1988809] 2015-10-24 16:00:00 West Ham United - Chelseax

Mert ez a valóság, a Kékeknek hiába van az egyik, ha nem a legjobb játékoskerete a Premier League-ben, a játékosokat eltelítette a bajnoki cím az előző idényben, perpillanat árnyékuk önmaguknak, s ameddig nem küzdenek úgy, mint tavaly, addig bárhol képesek kapitulálni. Arról nem is beszélve, hogy ezen viharos szezon alatt Mourinho több játékosával is összerúgta a port, a csapaton belül klikkesedések alakultak ki, ami nagyon rányomja bélyegét a csapat teljesítményére.

A bajokat tetézi, hogy több kezdőembere is kimaradhat szombaton a portugálnak, hiszen Thibaut Courtois és Braniszlav Ivanovics biztosan, míg Pedro és Loic Remy vélhetően szintén a nézőtérről tekintik meg az összecsapást. Különösen Pedro hiánya érinthetné érzékenyen a vendégeket, a Barcelonától érkezett szélső érkezése színt vitt a vendégek támadójátékába, nélküle a szürke semmit adhatják elő ismételten a vendégek. Mindez Eden Hazard számlájára írható, a belga válogatott óriásit esett vissza a tavalyi évhez képest.

Egyértelmű tehát, hogy a hazaik várják jobb helyzetből a találkozót, ráadásul többet is tudtak pihenni a meccsre, köszönhetően a Chelsea Bajnokok Ligája ütközetének. Azonban véleményünk szerint a két védelem katasztrófális teljesítménye miatt nem éri meg kimenetelre fogadni, sokkal inkább a gólokban van az érték. Mivel nem lesz teher a hazaiak vállán, veszítenivalója egyértelműen a vendégeknek van, hiszen győzelmi kényszerben lépnek pályára, így mindezek után szerintünk a mindkét csapat szerez gólt a "tuti".

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.55 2.10
[1988809] 2015-10-24 16:00:00 West Ham United - Chelseax;