Magyar válogatott

Nah,kezdődik! - Egervári beszólt Storcknak

A "szerethető" magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya szerint döbbenetes, hogy a sorsdöntő Eb-selejtezős párharc előtt néhány héttel Bernd Storck leváltotta a nemzeti csapat szakmai stábját. Egervári szerint ez szakmailag baklövésnek tűnik. Igaza van?

Egervárinak nem tetszik a stáb leváltása - igaza van?

Régen nyilatkozott már a sajtónak, ám a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a Sport TV Mai helyzet című műsorában értékelte a magyar válogatott selejtezőbeli teljesítményét, a norvégok elleni esélyeket és természetesen nem szalasztotta el az alkalmat, hogy az aktuális kapitányról is ejtsen néhány szót. Mint ismert, Bernd Storck szövetségi kapitány a héten lecserélte a válogatott szakmai stábját, így a Norvégia elleni pótselejtezőre már saját embereivel készíti fel a nemzeti csapatot. Távozik a stábból Szabics Imre, Sallói István és Andrusch József is, helyettük Szélesi Zoltán, Holger Gehrke és a világbajnok Andreas Möller csatlakozott Storckhoz. A németek legendájának érkezését Storck kapitány a következőképpen kommentálta. "Biztos vagyok abban, hogy szerepvállalásával olyan új impulzusokat kapnak a válogatott játékosai, melyek segítik közös célunk elérését. Számomra most csak ez számít. Biztos, hogy a keret valamennyi tagjára ösztönzőleg hat a tény, hogy hozzánk szerződik, és bízik bennünk". 

Mi tagadás, ekkora névhez ritkán van köze a magyar focinak, ám - ahogy azt már sejteni lehetett - nem minden honi szakember tetszését nyerte el Storck merész húzása. "Az álmoskönyv szerint nem egy jó döntés az utolsó 2-3 hétben változtatni,és a játékosoknak új arccal, új elképzeléssel szembetalálni magukat akkor, amikor nagyjából jó mederben folytak a dolgok. Hiszen a harmadik helyezett csapat mindenféleképpen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Még akkor is, ha ez Dárdai idejében lényegesen jobb csapatteljesítményt és eredményességet hozott" - fogalmazta meg gondolatait Egervári, aki szerint ezzel a húzással gyakorlatilag el is vágtuk magunkat a továbbjutást illetően. "Itt most nem erről volt szó, ez egy működő, jól bejáratott gépezet, hellyel-közzel a maximumot hozta ki magából az összes játékosunk. A változás miatt sajnos attól tartok, hogy nem tudok 50 százalékot adni a magyar csapatnak.Szerintem a váltás egy kapkodás eredménye,ez szakmailag megmagyarázhatatlan ilyen rövid távon" - mondta a volt kapitány, aki bár elismerte, hogy nem lát bele Bernd Storck munkájába, azért az tudja róla, hogy megosztó személyiség. "Bernd Storck egy megosztó, Dárdai Pál pedig egy integráló személyiség.Egy csapatjátékot, egy közösséget felépíteni sokkal inkább az integráló személyiségek tudnak, és nem azok, akik megosztóak. Nagyon sok információ jön, hiszen szűk világ a miénk, nyilván nem közvetlen, hanem közvetett módon. Döbbenetes dolog, hogy azt a stábot, amely a játékosok számára nagyon fontos volt, akik elsősorban segíteni tudtak ezeknek a játékosoknak, akik legjobban ismerték a magyar mezőnyt, éppen most, egy fontos időszak előtt elbocsájtják" - szúrt még egyet oda Egervári, aki azért egy kis visszatekintés gyanánt azt is elmondta, hogy az "ő" idejében nem volt ilyen kényelmes a válogatott helyzete. 

"Jelentős különbség volt a mi időszakunk és a mostani selejtező között. Mi abszolút a második helyet céloztuk meg, hiszen számunkra akkor csak a második hely jelenthetett volna világversenyen való megjelenést. Nekünk ilyen óvatos célkitűzésünk nem lehetett, hiszen az nem jelentett volna előrelépést. Mind a két selejtezőcsoportban a második helyen voltunk tartósan, utolsó fél évben estünk vissza sajnos mindkét alkalommal. Mi nagyon komolyan készültünk arra, hogy a második hely elérhető, és erről a célkitűzésről nem is tettünk le, még akkor sem, ha az az álmaink megvalósulását jelentette volna." - tette hozzá a tréner, aki azért azt is elmondta, hogy szurkol a magyar válogatottnak, hogy sikeresen kiharcolja az Európa-bajnoki részvételt. Ezzel együtt egy újabb magyar szakember találta meg az alkalmat, hogy az itthon dolgozó külföldi kollégájának odamondjon egyet. Mi pedig ezen már meg sem lepődünk...

A magyar válogatott november 12-én Norvégiában, majd november 15-én Budapesten játssza a pótselejtezőt. A bukmékerek szerint az északi csapat az esélyesebb az Eb-re, a magyar válogatott továbbjutását 2.10-es szorzón kínálják a Tippmixprón.

Oddsok a továbbjutóra    
Norvégia Magyarország
1.65 2.10
[2127947] 2015-11-12 20:45:00 Norvégia - Magyarországx;