PL

Akkor most essünk hasra az Arsenal teljesítményétől?

  • hatharom.com

A bukmékerek szerint óriási, többgólos favorit hazai pályán az Arsenal az Everton együttese ellen.

Papíron perpillanat Alexis Sánchezék legalább három góllal jobbak, mint az Everton. Igaz ez? - Fotó: caughtoffside.com

Ragyogó, sőt, bombaformában van az Arsenal, köszönhetően annak, hogy legutóbbi három bajnoki találkozóját egyaránt három találattal nyert meg - a legyőzöttek között a Manchester United neve is fellelhető -, míg kedden a Bayern München ellen győztek 2-0-ra Arséne Wenger fiai a Bajnokok Ligájában. Ezek függvényében tényleg óriási favorit a piros-fehér csapat szombaton az Everton ellen, pláne úgy, hogy a liverpooliak múlt héten, simán 3-0-ra kaptak ki a Vörös Ördögöktől.

Azonban akármennyire is jobb passzból várják a hétvégi bajnokit az Ágyúsok, a Stolverkosok ellen általában meggyűlik a bajuk. A hazaiak gyors játékosainak köszönhetően a kék-fehérek mindig tördelik, lassítják a játékot az Arsenal ellen, ami kizökkenti Wengeréket ritmusukból, így többnyire unalmas találkozót vívnak a felek egymással. Arról nem is szólva, hogy a Bayern München ellen megsérült Aaron Ramsey is partvonalon túlról figyeli csapattársait, vagyis a francia mester maródi listája tovább bővült. Ramsey mellett Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Danny Welbeck és David Ospina sem áll a hazaiak rendelkezésére szombaton.

[1988800] 2015-10-24 18:30:00 Arsenal - Evertonx

A szezon túlnyomó részében az Evertonnál is rengetegen bajlódtak sérüléssel, azonban a hétvégén - a régóta sérült Leighton Baines, Tony Hibbert és Steven Pienaaron kívül - szinte mindenkire számíthat Roberto Martínez, mivel csak Muhamed Besic és Tom Cleverley szereplése kérdéses.

Ennek köszönhetően a liverpooliak majdhogynem a legjobb kezdőcsapatukat tudják kiállítani Londonban, ami nem egy rossz előjel. A vendégek a nagyok ellen mindig felszívják magukat, hiszen a Chelsea-t legyőzték már idén, míg a Liverpooltól és a Tottenhamtől sem kaptak ki. Arról nem is beszélve, hogy Ross Barkleyéknak bizonyítaniuk kell, hogy a MU elleni zakójuk csak kisiklás volt.

A Stolverkosoknak rendre házon kívül megy jól, idén például még veretlenek idegenben. Ha ezen sorozatukat nem is tudják továbbnyújtani szombaton, úgy véljük, hogy a kiadós vereséget biztosan elkerülik. Pláne úgy, ha meg tudják akadályozni azt, hogy az Arsenal kihasználja legfőbb fegyverét, vagyis, hogy lendületbe kerüljenek Wengerék. Ha mindezt sikerül kivitelezniük a vendégeknek, akkor akár meglepetést is okozhatnak, de, ha nem, akkor sem biztos, hogy egy gólnál többel tudnak nyerni az Ágyúsok az Everton ellen.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Arsenal -2 Döntetlen (Arsenal -2) Everton +2
3.30 4.00 1.65
[1988800] 2015-10-24 18:30:00 Arsenal - Evertonx;