Lionel Messi

Versenyzem-e Cristiano Ronaldóval? Ő sem versenyzik velem...

Az argentin csillag beszélt a Ronaldóval kapcsolatos rivalizálásról, valamint térdsérüléséről is.

Ahogy az elmúlt évben szinte mindegyik, az idei szezon is a Messi-Ronaldo különpárharc jegyében telik. Hamarosan a két gigászt a futballpályán egymás ellen is láthatjuk, hiszen már csak néhány hét van hátra az idei első El Clásicóig. Ahogy közeledik a derbi, egyre többen kezdik ismételten összehasonlítani az argentin csillagot a portugál zsenivel. De vajon ők figyelnek külön a másik teljesítményére, motiválja őket, ha a rivális csúcsteljesítményt nyújt? Leo Messi egyértelmű választ adott erre a kérdésre.

"Az emberek azt hiszik, mi folyamatosan versenyzünk egymással, de ez nincs így. Én nem akarom legyőzni őt, ahogy szerintem ő sem akar engem. Amit a legjobban akarok, az az, hogy a klub trófeákat nyerjen és sikeres legyen, ezért dolgozom folyamatosan."

Lionel Messi szeptember végén szenvedett térdsérülés a Las Palmas ellen, játéka sokáig kérdéses volt még a Real elleni november 21-ei mérkőzésen is. Mint azt a Bolha becenévre hallgató játékos elárulta, nagyon rossz érzés a tehetetlenség, de tudja, attól nem térhet vissza hamarabb a pályára, ha erőlteti a gyógyulást: "Visszatérek, ha majd a doktorok azt mondják, hogy játszhatok. Napról napra jobban érzem magam, de nem tűzök ki sem célokat, sem dátumokat a visszatérésem kapcsán, tudom ugyanis, hogy ez nem rajtam múlik. Ha rajtam múlna, már holnap pályára lépnék, de az orvosok mondják ki a döntő szót, és ez így is van rendjén. Sérültnek lenni egy sportember számára a világon a legrosszabb érzés, de karrierem elejétől úgy állok hozzá ehhez, hogy ez a sport velejárója."

TippmixPro
  1 X 2
Barcelona-Eibar 1.13 8.00 14.00

A Barcelona nyolc forduló elteltével holtversenyben áll a Celta Vigóval és a Real Madriddal az első helyen. Mivel két riválisuk éppen egymás ellen játszik hétvégén, egy döntetlen esetén könnyedén élre állhatnak Luis Enrique fiai, hiszen rájuk sima győzelem vár az Eibar ellen.

[2030194] 2015-11-22 20:00:00 Real Madrid - Barcelonax;
185816